Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige spelar på 700-årsstadion i Thailand

Lundhs blogg

Var på Thailands ambassad i dag och sökte visum ihop Rasta-Danne som är fotograf när vi följer med landslaget till Chiang Mai i de norra delarna av landet för King’s Cup som är årets vinterturné. Efter att ha följt många kollegor i Thailand över jul och nyår så känns det gött att komma till värmen.

Förutom Sverige så är de deltagande länderna Thailand, Nordkorea och Finland och eftersom det är en cup så lottas semifinalerna, den 15 januari, och för Erik Hamrén väntar antingen Nordkorea eller Finland i första matchen som spelas 23 januari 17:00 lokal tid och med sex timmars tidsskillnad innebär det 11:00.

Därefter väntar final eller bronsmatch för Sverige och de matcherna spelas lördagen 26 januari klockan 17:15 (11:15 svensk tid) eller 15:00 (9:00). Sveriges två matcher går i TV4-Sport men går givetvis att se på fotbollskanalen.se om man bara skaffar ett Play-abonnemang.

Gillar att matcherna går på 700-årsstadion som är byggd till sydasiatiska mästerskapen 1995 och då döptes efter att staden Chiang Mai blivit grundad 700 år tidigare.

Annons

Landslaget anländer 19 januari till Chiang Mai och tränar på eftermiddagen och sedan väntar pass söndag, måndag, tisdag, torsdag och fredag. Hemresan sker direkt efter sista matchen.

Vi kommer naturligtvis bevaka landslaget hela vägen och komma med intervjuer, bloggar, krönikor och Fotbollskanalen On Tour. Som Lasse Anrell sammanfattat det: “Blir fullt tryck på fotbollskanalen.”

***

David Bowie har alltid varit en av mina stor idoler men jag hade svårt att gå i gång på nya singeln, men jag uppskattar att han går sin egen väg och inte stryker medhårs.

***

Pep Guardiolas diss av Cristano Ronaldo skojar man inte bort:

[youtubeplay id=”iphu65q3NrI” size=”medium”]

***

Mats Olsson har flyttat till New York och det ska bli kul att läsa hans söndagskrönikor från USA. Är svag för en hel del av den amerikanska idrotten och saknar skildringar av den, men jag kommer att sakna Olsson mer när vi följer landslagets träningar inför VM-kvalen.

Annons

***

Andreas Drugge skulle aldrig lämnat Trelleborgs FF.

***

Förstår inte riktigt att Umbro går så hårt åt Adidas och SvFF och talar om stämning. Det var precis likadant när Umbro snodde kontraktet från Adidas precis för VM 2002.

Tveksam till bägge de nya tröjorna som läckt ut, inte riktigt min smak, fast det är sällan Adidas. Passar ofta bara tyska lag. Bortatröjan går bort helt – är det ett gammalt sofftyg – men det kanske blir annat 16 januari när man släpper tröjan officiellt.

 

***

Hade blivit förvånad om Jonas Olsson gick till Queens Park Rangers. Oavsett lön och att det innebär boende i London.

***

Visade sig att det inte var landslagets ledning som haft kontakt med Miiko Albornoz utan förbundets tidigare informationschef Jonas Nystedt.

Erik Hamrén har kollat av med alla i ledningen och ingen har talat med Albornoz. Sedan tror jag att MFF-backen kanske har svårt att ha koll på Nystedts exakta roll, men det kan ju inte förbundskaptenen hjälpa.

Annons

***

Michael Laudrup har verkligen inneburit en revolution i England. Ligacupen inom räckhåll för Swansea och det är rätt otroligt sett till att Chelsea stod på andra sidan i semifinalen.

***

MFF-ledningen skötte Albornoz-turerna på ett bra och korrekt sätt ända till man slog upp DN dagen efter då vd:n Per Nilsson talade om att inget hindrar att backen spelar i allsvenskan. Ska kanske avvakta hela processen först.

***

När startar någon ett Leeds-dagis?

Publicerad 2013-01-10 14:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto