Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Om det är skit, varför kollar folk in galorna?

Såg inget av Idrottsgalan men via Twitter, Facebook och några kollar av kvällisarna så inser jag att ordna en gala är näst intill ett omöjligt uppdrag. Vem vill göra det? Alla får ju skit av de flesta och det anses vara uselt, men lik förbannat kollar nån miljon eller två. Kanske är det så enkelt att folk älskar att kolla på något som alltid blir som en smärre bilolycka?

Nu kokade det för att Lotta Lundgren skämtade i riktning mot Peter Forsberg men sa fel och kallade honom Patrik Forberg. Motor-prinsen den andre kunde inte räkna. Någon peppade en tacktalare för mycket. Skämskuddarna verkade vara uppe mest hela galan, åtminstone enligt Bladet och de sociala medierna.

Om det var rätt vinnare? Ja, det är i princip omöjligt att tävla i den typen av grejer och därför går det inte att rasa eller såga. Hur ska man jämföra olika prestationer? Sedan är det bara så att SVT och SR är medarrangörer och då blir det automatiskt bredare och man kanske skippar bragder i Berlin och liknande.

Vem är det egentligen som röstar, då? Jo, det är Idrottsakademin med mycket ledare från de flesta idrotter och sedan en rad gamla idrottare samt en del journalister från framför allt SVT och SR-sfären varav ett fåtal är aktiva i dag. Hittar bara en från kvällisarna i form av Petra Thorén.

Sett till att kvällstidningarna är de som gör överlägset mest sport så borde de vara mer representerade och ett trovärdigt idrottspris borde spegla verkligheten. Även om det inte är säkert att det hade ändrat på något så vore det bättre att ta klivet in i 2012 och släppa in de som jobbar med idrott i dag.

Inte utan att jag kan undra vad Dif:s slipshuligan Ulf Adelsohn gör som senior advisor i akademin? Är det hans målvaktskunnande som slår igenom?

Publicerad 2013-01-15 kl 08:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons