Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Svennis och Guidetti i rubrikerna

Tänk att det var Sven-Göran Eriksson som såg till att John Guidetti gick till Manchester City en gång i tiden.

Våren 2008 var Guidetti på plats i Manchester och skrev på för tre år, och det var till stor del Svennis förtjänst som såg till att ta väl hand om den unge svensken.

I John Guidettis sommarprogram så berättade den unge anfallaren om hur Svennis såg till att han fick hälsa på Micha Richards kort före avspark i den kommande ligamatchen.

Några månader senare hade Thakshin Shinawatra kickat sin svenska tränare som trots begränsade ekonomiska resurser fått fart på City och därefter sålde thailändaren klubben till shejken Mansour bin Zayed bin Zayed Al Nahyan.

Så när det sprutade in miljarder till spelare i Manchester City hade Sven-Göran Eriksson dragit till Mexiko för att ta landet till VM i Sydafrika och det slutade också med sparken för den forne stortränaren.

I dagarna är både Sven-Göran Eriksson och John Guidetti rubrikernas män. Svennis uppgavs vara klar för 1860 München, något han inte ens kände till själv. Inte utan att det är lite synd om Svennis som verkar ha svårt att få hugg på något bra jobb.

Efter Manchester City har det varit rätt mycket utför för den största svenska fotbollstränaren genom tiderna. Därför hade jag unnat honom en chans att få till en sjysst epilog på karriären via en framgång, men känslan är att tiden sprungit i från honom och det innebär att jobben blir därefter.

Senaste kneget var som konsult i Bangkok och det är inget som sticker ut på CV:et, och även om det är sorgligt att se utförsbacken så måste ju Svennis få jaga vidare om det är vad som ger honom glädje i det rastlösa livet han lever. Ett ödes ironi att hans sista (!) värvning för City vaknade till liv i princip samtidigt.

För John Guidettis karriär har onekligen gått upp och ner i City sedan den där vårdagen 2008 och där utlåningar till BP och Feyenoord gav en bra skjuts uppåt, men sedan kom den illa stekta kycklingen emellan och satte stopp för EM-spel för Sverige och innebar en nio månader lång och tung tid.

[youtubeplay id=”u1at1nZ0SHM” size=”medium”]

Under måndagen var John Guidetti tillbaka i spel, förvisso i Manchester Citys U21-lag, och gjorde mål redan efter nio minuter. Onekligen ett positivt steg och det är bara att hoppas att han kan trappa upp under januari och sedan hitta rätt låneklubb resten av våren för att kunna ta nästa steg.

Serie A verkar ha en lockelse och sett till att de flesta klubbar i den ligan blivit mer eller mindre tvungna att släppa fram en del unga talanger så är det inte fel. Det innebär ett snäpp upp från holländska ligan och det kanske är lämpligt? Fast jag ser lika gärna Guidetti i en mindre klubb i Premier League, det viktiga är speltid.

***

Även om Joey Barton nu ber om ursäkt till Dietmar Hamann så var twitterbråket inte att leka med. Jesus.

***

Landslaget släpper sina nya Adidas-tröjor under onsdagen. Hoppas det var fel tröjor som fotbollskanalen.se avslöjade, för de är inte snygga. Två sponsrade spelare är också med: Lotta Schelin och Pontus Wernbloom.

***

Torsdag kväll går flyget till Thailand och Chiang Mai och sett till snöstormen som virvlar utomhus så är det en rätt skön tanke att byta miljö, och prognosen om kommande temperatur är ingen dum läsning.

***

Fotbollskanalen Europa var tillbaka i söndags och vi snackade mycket om José Mourinhos alla krig.

Även i “Fergie Time” var det hett där vi följde upp snacket från Ballon d’Or:

***

Förstår att Johan Kücükaslan njöt av att vara i Manchester och göra Guidettis återkomst, synd bara att det var för SVT. Får även credda Expressen som var på plats när det vände för svensken.

***

Djurgården verkar onekligen ha svårt att få till värvningar, eller är det bara som det känns?

***

I Gais är man uppenbarligen inte överens om turerna kring Wanderson. På medlemsmötet var det en version från en styrelseman och på hemsidan är det en annan. Bakgrunden är ett reportage i Offside och min tilltro till Gais ledning är inte hundra.

Publicerad 2013-01-15 kl 17:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons