Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Coolt med La Liga men en chansning från Molins

Många har med rätta uppmärksammat och berömt David B Larsson för starten för hans nya serie på fotbollskanalen.se. I FREDAGSFOKUS ska Larsson just sätta fokus på en person som får möjlighet att utveckla sina tankar och på sätt ge en djupare och bredare bild. Först ut var Nebez Kurban som hjälpt John Guidetti och många andra av de heta svenska talangerna att träna rätt.

Missa inte FREDAGFOKUS på fredagar framöver.

Dessutom har vi klart med en ny Tysklandsbloggare som kommer upp på sajten i nästa vecka och Stefan Ottosson har börjat blogga om de svenska talangerna som finns runt om i klubbar i både Sverige och i utlandet. Så vill du ha järnkoll på hur det går för Kristoffer Peterson i Liverpool, Kristoffer Olsson i Arsenal är det bloggen för dig.

***

Ordnade extra benutrymme på flyget mellan Köpenhamn och Bangkok. Värt den extra kostnaden för mig.

***

Guillermo Molins byter läktaren i Bryssel och Anderlecht mot Real Betis i La Liga. Inget dåligt skifte sett till att den förre MFF:aren haft det tufft sedan han lämnade Skåne för Belgien och spel i Pär Zetterbergs gamla klubb. En korsbandsskada direkt efter sommarflytten innebar en rejäl uppförsbacke och sedan har han aldrig kommit igen.

Istället för spel i bottenlaget Wilhelm II eller någon annan holländsk klubb gick han på lån till Real Betis. Det är coolt att ta klivet till en klub som överraskat i La Liga och det är bara att hoppas att han får speltid där. Johanna Garå reder ut förutsättningarna och sett till hennes tips så finns det i varje fall möjligheter.

Samtidigt är det en rejäl chansning för att Molins har inte spelat ordentligt sedan han lämnade Malmö FF sommaren 2011 och steget från läktaren i Bryssel till spel i en spansk toppklubb borde vara stort. För stort? Ja, det vet man inte, men till skillnad från om han gått till Holland så är ligan redan i gång i Spanien och det gäller att visa direkt.

Inte heller finns något reservlag i spanska ligan, så om det inte blir något spel alls i Betis så kan det bli svårt att hitta alternativ till sommaren. Även om han har kontrakt med Anderlecht verkar han inte stå särskilt högt i kurs där. Dessutom verkar den belgiska klubben satsa på att ta in Bosman eller nästan-Bosman-spelare för att sedan tjäna på dem.

Behrang Safari kom som Bosman och både Samuel Armenteros och Guillermo Molins skrev på för klubben när de bara hade ett halvår kvar på kontraktet med sina gamla klubbar. Sett till konkurrensen så får inte Armenteros det lätt att ta en plats, men han har tidigare visat att den givna vägen inte alltid är den rätta.

När det gäller Molins förstår jag att möjligheten att få spela i La Liga lockade mer än holländska ligan. Om han tackat nej är det en sådan sak som han kunde ha grämt sig över resten av sitt liv. Bara hoppas att han kniper chansen nu när han får den och briljerar i den spanska ligan och slipper från läktaren i Bryssel.

***

Theo Walcott formtoppade i rätt läge.

***

Hade förstått om Southampton kickat Nigel Adkins tidigare i höst men nu när laget gått starkare och starkare är det svårt att fatta.

***

Undrar så varför Häcken och Peter Gerhardsson inte är överens om en fortsättning än. Särskilt eftersom sportchefen Sonny Karlsson i september ville ha besked så snabbt som möjligt.

Publicerad 2013-01-18 kl 17:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons