Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Nya staden Chiang Mai är inte så ny

Drygt 30 grader varmt och sol. Underbart.

***

Landslaget flög hela natten till lördag och landade i Chiang Mai på förmiddagen. Sett till att de ska träna 10:00 lokal tid för att det är så varmt och dessutom ska hinna göra presskonferenser och åka till träningen innan det så blir det en rejäl kamp mot jet lag. Kanske får ta till piller för att kunna komma till ro i tid.

***

De röker är inte bara vanlig tobak här. Den söta doften…

***

Fotograf Rasta-Danne checkade in i Stockholm men när han kom till Köpenhamn hade SAS bokat av honom för resten av resan till Bangkok och vidare till Chiang Mai. Fast han behöll lugnet och krigade sig kvar på resan och fick till och med behålla sin fönsterplats. Hade själv fått “Falling Down“-vibbar.

När vi väl kom till hotellet var det fotograf Loverboy som var bortdribblad och dessutom var hotellet knökfullt och hans kreditkort funkade inte. Så då fick han hjälp att boka annat hotell och innan han hunnit svara på det så var hotellet också fullt…”Falling Down” hade varit legio, men han höll lugnet och fick låna cash och försvann i väg till annat hotell.

***

Sverige spelar mot Nordkorea 16:00 på onsdag. Lär bli hett.

***

Efter ett halvt dygn i Chiang Mai som betyder nya staden så är det bara att inse att det är ett tag sedan Chiang Mai var kungariket LannasBrasilia“, det vill säga en ny huvudstad för kungariket som låg i de norra delarna av det som är dagens Thailand. Det var 1296 som Chiang Mai var en ny stad och man smällde upp en ringmur där det finns rester kvar i dag.

 

 

Fast muren har sett sina bästa dagar och även om den hjälpte ibland så intog Burma, eller nuvarande Myanmar, regionen ett antal gånger innan den blev en del av Siam, så kallades Thailand fram till 1939 och mellan 1945-49.

Publicerad 2013-01-19 kl 07:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons