Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League är gigantiskt i Thailand

Lundhs blogg

Trodde att Norge var mest galet i Premier League utanför de brittiska öarna. Undrar om inte det är värre i Thailand? Vi behövde inte gå många meter utanför vårt hotell i Chiang Mai förrän vi hittade ett trevåningsställe som pumpade ut olika matcher i lördagens ligaomgång och jag såg Liverpool krossa Norwich.

Jublet från både en del ex-pats och en del inhemska fans i efter alla Liverpool-mål i baren avslöjade att de röda antagligen har fler fans här än vad de gula har, men det kanske är en tillfällighet?

Den inhemska fotbollen i Thailand som förvisso heter Premier League hamnar helt i skuggan av “the English Premier League” och de flesta thailändare har sina favoritlag i England snarare än i hemlandet. Vilket naturligtvis var en förklaring till att den utkastade tidigare premiärministern Thakshin Shinawatra försökte köpa Liverpool och sedan köpte Manchester City.

Såg även att tv-rättigheterna för Thailand mer än tredubblats när fyra olika aktörer slogs om att få visa Premier League 2013-16. Cable Thai Holding fick lägga upp 2,3 miljarder kronor för att visa matcherna, och det i ett land där BNP per capita är en fjärdedel eller femtedel av vad den är i Sverige och Norge.

Annons

Så även om det inte finns så mycket stålar i hushållen alltid så är man uppenbarligen beredd att lägga en hel del på att se sitt favoritlag spela fotboll. Manchester United ska komma till Thailand under 2013 och det hade man inte gjort om det inte var en betydande marknad för klubben som man vill underhålla och växa på.

***

Hamrén o Co är inte nöjda med träningsplanen vid 700-årsstadion och försöker att byta den, men det är inte helt lätt att lösa. För trots rejäl och frodig natur är det ont om planer.

***

Förra vinterturnén som var i Qatar följdes från sidan av en dansk som heter Erik Larsen. I går satt han som vanligt bredvid Michael Laudrup i Swansea och laget fortsatte att imponera, denna gång mot Stoke. I fjol vid denna tiden var Laudrup utan jobb och därmed även Larsen som ägnade sig åt att förkovra sig.

Annons

Bland annat berömde Larsen Oscar Hiljemark.

Jag och många andra journalister snackade med Larsen som hade många intressanta och raka synpunkter. Bland annat sågade han Svennis värvningar till Thaiägda Leicester – Laudrups dåvarande lag Mallorca möte Leicester i Stockholm sommaren 2011 – och Larsen menade att om han och Laudrup fått samma pengar så hade de vetat exakt hur de skulle fynda i den spanska ligan.

Inte så att Larsen sa Michu men i dag är det inte långsökt att tänka på spanjoren som räknas som ett av årets verkliga fynd i England.

***

Tidsomställningen gjorde att Philadelphia Flyers premiär fick stryka med…och ser man resultatet så var det lika skönt.

***

Bristande intresse för att åka i väg och rida elefant bland Anders Svensson och de andra spelarna. Blir snarare golf för en majoritet under tisdagen.

Annons

***

Bara 18 000 på Elland Road. Vad händer?

***

Lider med Viktor Claesson och Viktor Prodell som får stanna på hotellet med magsjuka när de hade velat ge allt inför ögonen på Erik Hamrén.

***

På något sätt humor att en av del olika förklaringarna Hamrén hade för att Messi inte var med bland hans topp tre i världen var att Ronaldo kan behöva lite stöd.

Publicerad 2013-01-20 08:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto