Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

På kvällens sittning är Lagrell och hans storys saknade

Nytt avsnitt av Fotbollskanalen On Tour och vi avhandlar varför ingen vill spela på kanten i landslaget.

 

Allt från Thailand hittar du här

***

I kväll är det middag med förbundet på Ginger Gouse i Chiang Mai och jag hoppas att det är kvalitet för jag har fått tillräckligt med risiga curries där det varit diskvattenkänsla och falsk kyckling. Men det är svårt att skilja bra från dåliga, Lemongrassvar ett hål i en vägg men också högklassig.

För första gången är inte Lars-Åke Lagrell med på en sittning med förbundet. Eller så flyger han in sent? Nej, hans tid är förbi som förbundsbas och Karl-Erik Nilsson är i väg på annat (Fifa?) och det blir Kenneth Håkansson och Lasse Richt i det vänstra ringhörnet och jag, Rasta-Danne, Disco, TT-Skiöld och Loverboy i högra ringhörnet.

Känns som en jämn match…nej, men det brukar vara trevliga och roliga tillställningar. Ibland kan det vara bra att träffas under inte så dramatiska former och snacka. Sedan är vi några journalister där som alltid är vakna på en nyhet eller två och inte sällan får man med sig något matnyttigt.

Kommer dock att sakna Lagrell där. Har alltid haft stor respekt för hans tillgänglighet och att han inte tvekade att ge sig in i kamp och det utan att tänka för mycket politiskt. Dessutom kunde han garva åt skämt och inte sällan passa tillbaka och dessutom kunde vi snacka allvar, inte minst om krökandet som förekom både bland journalister och idrottsledare förr i tiden.

Om Erik Hamrén, Marcus Allbäck och spelarna kommer? Nej, och det är kanske lagom att hålla det på nivå med fotbollschefen och förbundsfolk men det finns mycket att vinna på mer dialog. Dessutom har Hamrén o Co en match att ladda för och Henning Svendsen har koll på att de inte äter några onyttigheter.

***

Mohamed Bangura till Elfsborg var en riktigt bomb. Wow, liksom. Där har Stefan Andreasson hittat helt rätt och det är en värvning som kommer att eka till 08-området. För det Bangura visade för AIK i Europa League kan ta Elfsborg till Champions League.

***

Inte bara vi journalister som ser allt i svart eller vitt. Ta bara Eden Hazard och den 17-årige bollpojken. Ja, vad säger man? Jag förstår Hazards frustration i det läget när killen lägger sig på bollen och som jag ser det försöker han sparka fram bollen.

Sedan hade det varit smartare att vara kall i det läget, men Hazard är ingen ful spelare och har aldrig tidigare blivit utvisad och har knappt fått gula kort under sin tidigare karriär. Det trista är att händelsen snor uppmärksamheten från Michael Laudrup och Swansea.

***

Undrar vad Rikard Norling och Erik Hamrén talades vid om i går? Aftonbladets jagande av en story om stoppade MFF-spelare rörde nog om och det var uppenbart att förbundskaptenen ansåg att MFF-tränaren borde hållit eventuella diskussioner dem emellan för sig själv.

***

Kan man köpa hem en tuk-tuk till Sverige? Ett helt ultimat fordon, åtminstone halva året. Älskar radiobilkänslan och närheten till de andra fordonen. Tidigare i dag fick jag sällskap av en hund.

***

Tänk att bara Real Madrid och Barcelona omsätter ungefär som nio allsvenskor…ja, ni fattar att det är stora skillnader.

***

Vad synd inte John Guidetti kunde följa med till Thailand. Hade varit något för att kunna ta kliv närmare spel.

 

Publicerad 2013-01-24 kl 14:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons