Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vägen är öppen för Erton att närma sig Zlatan

Lundhs blogg

Erton Fejzullahu har inte bara gjort bra i från sig på träningarna här i Thailand utan han hittade rätt med ett mål i landslagsdebuten. Så självklart är det rätt att han får starta ännu en match i King’s Cup för Erik Hamrén har ont om anfallare i det riktiga landslaget med speltid.

Det är klart att det är ett rejält steg upp till Zlatan o Co och dessutom kommer Erton mest ha spelat cupmatcher när väl landslaget samlas i Stockholm för möte med Irland i slutet av mars. Fast problemet är att förutom Zlatan och Johan Elmander är det ont om anfallare med speltid.

John Guidetti är inte tillbaka än. Marcus Berg, Markus Rosenberg och Mathias Ranégie ser ut att vara långt från spel i sina klubblag. Ola Toivonen är knappast tillbaka i slag i tid till VM-kvalet efter operationen av lårskadan. Det finns Tobias Hysén i övrigt finns det inte mycket annat att tillgå.

Kanske är det Samuel Armenteros som ska provas när Sverige möter Argentina? Eller har Erik Hamrén någon annan joker? Helt klart är att Fejzullahu har ett jätteläge att uppnå sin önskan om att spela med Zlatan och se om samspelet kan bli så magiskt som han tror.

Annons

Klockan 11:00 lördag så ser ni om Erton Fejzullahu fixar en hattrick mot Finland och verkligen närmar sig det riktiga landslaget. Han siktade ju på tre mot Nordkorea men fick nöja sig med ett och ny chans till att smälla dit tre bollar väntar mot finnarna.

Sveriges startelva
Pär Hansson — Martin Lorentzson, Daniel Majstorovic, Niklas Backman, Erdin Demir — Anders Svensson, Ivo Pekalski — Jiloan Hamad, Erton Fejzullahu, Viktor Claesson — Tobias Hysén.

Förstår om det var tufft för Hamrén att ställa över rätt många som inte fått någon speltid alls: David Mitov Nilsson, Oscar Jansson, Alexander Milosevic, Christoffer Nyman och Viktor Prodell. Lägg till Robin Quaison som bara fick 17 minuter i debuten.

Ändå är det givet att Sverige ska köra mot seger och för Hamrén handlar det om att försöka vaska fram några spelare som kan vara med i det riktiga landslaget. Då är det de startande spelarna som givetvis är närmast och då gäller att ge dem möjligheten.

Annons

Ivo Pekalski är en av dem som klivit fram och han kom med i truppen på ett återbud och får nu starta. Bara han får vara frisk så kan han ge Jakob Johansson en match om att nå det riktiga landslaget, men det är synd att de är starkast centralt och inte på platser där Hamrén behöver alternativ.

***

David B Larsson kör på med vår nya serie Fredagsfokus och det är intressant med Arsenals Kristoffer Olsson som verkar närma sig Premier League.

***

En lugn middag med förbundets representanter mötte upp på Ginger House och Kenneth Håkansson och Lasse Richt hade tagit med Lasse Eriksson som motor för snacket, och det skötte den gamle målvaktshjälten och vi hann avverka en rad gamla hjältar från både fotbollens och mediernas värld och dess olika öden.

Klassiker som den med en förbundsledare som i mitten på 1980-talet firade en kvaltriumf på bortaplan med att åka limousin med två av dåtidens riktiga giganter i mediavärlden till ett ställe med galanta (läs: minst sagt lättklädda) damer och det var fullt med skumpa och damer. Allt betalat med att stället skrev kvitton för telefoni…

Annons

Dessutom den journalist som tog med sig korv och andra förnödenheter på ett mästerskap i andra änden av världen – det kunde ju vara väldigt dyrt där – och sedan kokade hen korven i kaffekokaren. Fast det är klart, det är de små utgifterna som genererar cash.

***

Jag är galen i att åka Tuk-tuk.

***

Jag håller själv på lag men fattar inte ilskan och hatet som väller fram när spelare som Mohamed Bangura skiftar klubb och inte kommer tillbaka till AIK när Celtic vill hyra ut honom. För mig hade Alan Smith alltid varit välkommen tillbaka till Elland Road precis som många andra.

AIK avstår ju för att inte äventyra ekonomin, vilket är smart och man har redan ett starkt lag, och då har inte Bangura så många val. Visst, kanske en klubb i Norge nappat eller så skulle han sänka sina krav. Fast han vill främst vidare och då är gruppspel i Champions League eller Europa League vägen.

Annons

Det är dessutom sorgligt när man ser en del medier spä på hatet och hoten mot spelaren genom att ogenomtänkt lyfta upp det. Det är inte kriminellt att byta klubb och det är en kort karriär som gäller för spelarna och varför skulle allt han gjort vara borta efter det?

***

Rapporterna om minusgrader är inte så dumma att få här i Thailand. Då njuter man mer av värmen…men på söndag är det vardag igen. Big time, då jag jobbar med Fotbollskanalen Europa på kvällen.

***

Redaktör Tolgraven undrar om spelarnas tatueringar så jag går honom till mötes och har intervjuat Erton Fejzullahu och Jiloan Hamad om deras verk – och det kommer upp på sajten under fredagen.

***

Tänk att Bangura gör mer mål per match på konstgräs än på vanligt gräs. Tack Infostrada.

***

Inte heller är jag förbannad på Luciano Becchio utan besviken på klubbens nya ägare.

Annons
Publicerad 2013-01-25 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto