Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Har Hamrén en joker, eller två?

Vid 14:00 tisdag tar Erik Hamrén ut truppen till mötet med ArgentinaFriends Arena nästa onsdag. Blir spännande att se vilka spelare han kallar in för att testa. För sett till att han avstår en del allsvenska spelare borde det finnas en joker eller två. Alexander Farnerud, Oscar Hiljemark, Erkan Zengin, Samuel Armenteros, Alexander Gerndt, Rasmus Bengtsson, Karl-Johan Johnsson?

Skulle jag satsa pengar så hade jag gått “all in” på mittbacken Bengtsson som gjort det så bra i Twente att managern Steve McLaren föreslagit att han ska byta medborgarskap för att spela med Holland. En favorit jag har är ju Alexander Farnerud som blev årets mittfältare i Schweiz den gångna säsongen, men jag är tveksam om han får chansen.

Sett till att bara Johan Elmander och Zlatan Ibrahimovic är i slag av anfallarna och får speltid så borde det vara öppet för nya anfallare. Tyvärr för Hamréns del är det ont om alternativ och Armenteros som nyligen skiftade till Anderlecht är väl hetast, även om Gerndt ordnade ett par assist i helgen, och sedan är det ju domen mot honom som lär väcka ny uppmärksamhet om han ansluter.

Det är en del att brottas med för Hamrén och detta är sista testen före VM-kvalet mot Irland i mars. Givet att Zlatan och Elmander är hela och friska så startar den duon även VM-kvalet i mars, men det måste finnas någon form av back-up och där kanske inte Tobias Hysén och Erton Fejzullahu räcker till. Vi får väl se.

Här är en längre intervju jag gjorde med förbundskaptenen i Thailand:

HAMRÉNS PRESSKONFERENS SER DU 14:00 på FOTBOLLSKANALEN.SE

Argentina kommer med bästa landslaget och lagkapten Lionel Messi är med. Skälet är att det argentinska förbundet använder landslaget som en mjölkkossa och för att få ut max pengar så måste de bästa vara med. Sedan är spel i landslaget ett sätt att visa upp sig hemma, även om matcherna ofta är på bortaplan för att generera cash.

Hörde att SvFF har fått betala en bra premie för att Kentaro skulle kunna ta hit Argentina. Flera miljoner kronor extra för att Messi o Co ska flyga hit och se till att fylla Friends. Samtidigt ser man till att få igen pengar genom en utsåld arena, däremot är det tveksamt om tv-avtalet ger mer, för där har man sålt alla hemmamatcher i ett paket.

***

Jetlag är riktigt överskattat.

***

Wesley Sneijder och Didier Drogba. Galatasaray håller inte i plånboken.

***

Kennedy Igboananike vs Djurgården slutade med seger för anfallaren. Men undrar om det betyder något? Ja, man kanske slipper träna med U19 men vill inte klubbens tränare satsa på en så hjälper inga kontrakt i världen.

***

Östermalms IP ny hemmaplan och Martin Fribrock klar. Andrea Doria är på uppgång.

***

France Football granskar Qatars VM-ansökan till 2022 över 20 sidor och de kommer fram till att det lilla emiratet köpt VM-arrangemanget. No shit, Sherlock. Vilka länder köper inte mästerskap på olika sätt? Det är Fifa som är helt fel konstruerat, tyvärr, men så länge de som styr tjänar mer på dagens upplägg kommer inga krafter ändra på det.

Publicerad 2013-01-29 kl 11:49

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons