Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klart Wernbloom är en Flyer

Är det startelvan vi ser på träningen? Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Olsson – Svensson, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Hysén. När Johan Elmander nu är skadad är Hysén hetaste alternativet framåt och det visar att det är ganska tunt sett till att IFK Göteborgs säsongen inte dragit i gång än.

ANNONS

En liten skräll om Källström och Svensson helt rubbar Wernbloom och Elm för alla fyra har det gemensamt att deras ligor inte dragit i gång än. I övrigt är det en väntad elva, men det lär bli byten och flera stycken. Varken Lustig eller Ibrahimovic kommer att spela 90 minuter sett till att de är kvar i Champions League.

***

Under VM i Sydafrika var Argentina lika öppna mot medierna som Nordkorea och Nigeria. Det enda Diego Maradona var riktigt öppen med var rövbombningen.

***

[youtubeplay id=”cjo_SfycR_A” size=”large”]

Efter dagens kör i mixed zone med landslaget gled jag och Pontus Wernbloom över i en oroad diskussion om vårt gemensamma favoritlag Philadelphia Flyers. De har inlett NHL-säsongen minst sagt knackigt och vi deppade över Scott Hartnells skada, men Flyers kan alltid kriga sig uppåt och vi kan inte ge upp än.

ANNONS

Känns betryggande att just Wernbloom är en Flyer, och det hade egentligen varit konstigt annars, för om det är något NHL-lag som kör på som mittfältaren så är det Flyers. Wernbloom berättade att han egentligen aldrig haft ett favoritlag men sett HBO-dokumentären om dåtidens hjältar som Bobby Clarke, Bernie Parent och Dave Schultz.

[youtubeplay id=”Ms68m8ZP528″ size=”large”]

Den numera ryske mittfältaren var överhuvudtaget lyrisk över de amerikanska produktionerna av ligan och matcherna, och då har han ändå det bästa kvar: ett besök i Philadelphia. Även om Spectrum inte finns längre så är fansen minst sagt passionerade och de brinner för killar av Wernblooms typ.

Landslagsliraren i fotboll har inte bara gett sin son lite hockeyutrustning i julklapp utan även shoppat en Hartnell-tröja. Helt rätt drag, för Flyers är något att ta efter och lönerna i NHL är högre. Kanske är det lite av den Flyers-inställningen som krävs mot Argentina på onsdag kväll? Eller det kanske inte är bra sett till att utvisningar inte stannar vid två minuter.

ANNONS

Om Wernbloom nu gillar Flyers borde inte steget vara så långt till Leeds United som är lite som fotbollens Philadelphia Flyers. De står ju också upp för laget.

***

Landslagets egen “Superspy” Reine Almqvist instruerade bland annat Lustig om vad som väntar på onsdag.

***

Erik Johansson hängde utanför Friends och ville kolla in sin gamle tränare Erik Hamrén och en del av sina gamla lagkompisar när de tränade. Den förre Öis-, MFF– och Hammarby-spelaren gör i dag stora insatser i förorterna i Stockholm via Samba Football Academy och ser till att ungdomar både får växa som ledare och utvecklas som spelare.

Häftigt när någon tar sitt intresse och gamla karriär och använder dem till att göra goda saker, och både samhället och fotbollen behöver fler som “Samba-Erik”. Hoppas SvFF samt Hamrén o Co kan ge honom en hjälpande hand. Vore mycket värt.

ANNONS

***

Tänk att Argentinas förbundskapten Alex Sabella har spelat i Leeds United. Klubben tryckte upp t-shirt om samba och efter det argentinska VM-guldet 1978 och att Osvaldo Ardiles och Ricardo Villa gjort avtryck i Tottenham var förhoppningarna högt ställda när Leeds värvade Sabella från Sheffield United.

Men som det redogörs för HÄR så blev flytten ingen succé och efter ett par meningslösa säsonger så försvann argentinaren från Leeds och engelsk fotboll. Nu leder Sabella han ett av världens bästa landslag och har framför allt fått fart på Lionel Messi.

***

Jonas Olsson sa att Peter Odemwingie tog skämtet där lagkamraterna tryckte upp en QPR-tröja med anfallarens namn. Sedan försvarade han sin kollega och sa att det är mer än svart eller vitt.

 

Publicerad 2013-02-05 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto