Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fel färg på Zlatans kort och nu får storlagen i Europa League kliva fram

SUPERLIVE dominerar numera veckorna när det är Champions League och Europa League. Efter ett lyckat gästspel i Kalmar med stor uppslutning på onsdag kväll och en vass gäst i form av Billy Lansdowne – han kan sina engelska klubbar – så väntar en ny omgång med Hasse Backe och Jesper Hussfelt.

ANNONS

Nej, det blir ingen kebab och inte heller något godis för en nästäppt Pontus Kåmark (han är saknad, Stubben). Men den typen av SUPERLIVE var roligt att göra och ett liknande upplägg får utrymme på onsdagar, nu handlar det mer om att vi ska leva oss in i LIVE-feeden med målchanser, straffar och mål från de olika 16-delsfinalerna i Europa League.

Backe, Hussfelt och jag kommer att se klippen samtidigt som ni ser dem i antingen TV4-Sport eller på fotbollskanalen.se. I princip i realtid kommer det att sparka till och då gäller det att leva sig in matchen.

När Europa League går in på upploppet kryllar det av storlag med regerande Champions League-mästarna Chelsea i spetsen. London-klubben har sällskap av Liverpool som behöver en titel, Newcastle och Tottenham. Titelförsvarande Atletico Madrid är där ihop med Levante och Bundesliga har Hannover, Stuttgart, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen och från serie A finns Napoli och Inter.

ANNONS

Från länder i öst kommer storsatsande Zenith St Petersburg, Anzi, Rubin, BATE Borisov, Dnipro och Metalist kryddat med Lyon och Bordeaux från Ligue 1 och Benfica. Ja, det är ingen diskussion om att startfältet är starkt om man ser till 16-delsfinalerna, men nu måste storklubbarna kliva fram.

I fjol fick vi se både Manchester United och Manchester City falla i från och häromåret var det Juventus och Liverpool som inte riktigt gav allt i Champions Leagues lillebror och det är gott om exempel. Uefa hade behövt jobba med statusen för turneringen och det hade varit bra att antingen höja prispengarna och/eller ge en plats i Champions League.

För man skadar bara turneringen om man har storlag som inte ger allt. Rätt övertygad om att spelarna vill lyfta pokalen i Amsterdam i maj, men på vägen dit så är det naturligtvis så att klubbarns ledningar prioriterar den inhemska ligan om det finns en plats i nästa års Champions League att hämta in – och det är där det klämmer.

ANNONS

***

Tåg till Kalmar och flyg hem. Glad att det var på ditresan föraren fick stänga av motorn och starta om flera gånger…

***

Imponerad av Manchester Uniteds insats i Madrid som gav 1-1, av Ronaldos nick och mäktiga häng, av Madrid-publiken som hyllade inbytte Ryan Giggs och av en match som innehöll det mesta trots kraven och förväntningarna. Och så kramen mellan Ferguson och Ronaldo. En kväll då man fick mycket tro tillbaka gällande fotbollen.

***

Hur många hundratals kilo rumänsk häst har jag satt i mig? Rädd att jag inte vill veta, och egentligen drar jag gränsen vid rumänsk åsna…

***

Zlatan skulle givetvis ha gult kort för satsningen mot Valencia, men aldrig rött. Direkt rött brukar ge två matchers avstängning men det vore helt fel. Nej, det var inte den smartaste satsningen i det läget, men det var för hårt dömt av den italienska domaren.

ANNONS

***

MTG tog fram plånboken och köpte rättigheterna till FA-cupen, Ligacupen, Championship och en del engelska landskamper. Har ju tidigare redogjort för varför köpet dröjde i bloggen. Hade ju naturligtvis gärna sett att TV4-gruppen hade köpt men nu är tiderna inte sådana och det är bara att bita i kulan.

En del av köpet är ju att Leeds United kommer att gå att se på tv, men jag är osäker på om det är en fördel i dessa tider. Inleder i FA-cupen borta mot Manchester City på söndag.

***

Även Sjaktar Donetsk-Borussia Dortmund var en match där man var tvungen att spänna fast sig. Wow, vilken händelserik fotbollsmatch. Som om man beställt extra allt.

Publicerad 2013-02-14 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto