Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Normalt är PZG chanslöst, men det var Dortmund också på tilläggstid

Lundhs blogg

Nästsista deltävlingen i Grandiosa SM i Fotbollskunskap i kväll. På Harrys i Helsingborg med avspark 18:00. Ta chansen att mäta dina fotbollskunskaper.

***

Någon som missade Dortmunds sjuka vändning hemma mot Malaga? I så fall bommade ni något verkligen häftigt och jag ska erkänna att jag var nära att byta till Galatasary-Real Madrid efter att Malagas Eliseu skickade in 1-2 i 82:a minuten på Westfalenstadion och den vanliga festen där dog ut.

För efter att Malagas keeper Caballero radat upp några sanslösa räddningar när Dortmund jagade ett segermål – det stod 1-1 efter den första halvleken där Joaquin gjort 0-1 och Lewandovski kvitterat – så var känslan att det spanska konkursboet, som trotsat en rad motgångar sedan i somras, var på väg mot sensationen.

Annons

Men fotbollens gudar ville annat (eller Uefa om man ska tro Malaga-ägaren) och Marco Reus fixade 2-2 i 91:e och sedan kom 3-2 av Felipe Santana som rakade in bollen efter full kalabalik i Malagas straffområde. Utan tvekan tappade domarna greppet och missade inte bara en offside i samband med det avgörande målet utan två, och det var ingen stor stund för Uefa:s domarkår.

Borussia-fansen drar naturligtvis upp att Eliseu var offside när han gjorde 1-2 och menade att rättvisa skipades, Malaga-fansen köper knappast det och frustrationen och ilskan är förståelig. Går heller aldrig att bedöma vad som hänt om man dömt rätt redan vid 1-2-målet. Bara beklagligt att domarna inte fick det rätt.

Är det en konspiration av Uefa? Ja, vem vet i den här världen? Även om jag har svårt att se att det skulle vara så, det handlar väl snarare om att 80 000 taggade tyskar såg till att domarna kanske inte ryckte i offsideflaggan i första taget. Storlag från stora länder har det alltid lättare, så är livet som ju inte är orättvist.

Annons

***

Fredrik Reinfeldt tog sig tid i somras för att kommentera allvaret i landslagets rövbombning på en träning under EM. Annat när stökigheter gör att en allsvensk match bryts fram ögonen på statsministern och regeringens egen utredare, Björn Eriksson, sågar politikernas ovilja att genomföra förändringar. Heja!

***

Zlatan Ibrahimovic och PSG kliver i kväll ut på Camp Nou och i vanliga fall ska inte det franska laget har några större chanser att ta sig vidare efter 2-2 i Paris. Även utan Lionel Messi så bör Barcelona kunna vinna ganska komfortabelt, men efter gårdagen så är det klart att fotbollen inte alltid är normal.

Även om Zlatan verkligen bidrog med ett mål (också det offside) och en assist så var han inte så stark i det övriga spelet. Han tappade bollar och det var som om Piqué o Co hade honom under hyfsad kontroll. Det tyder på att det finns potential för ännu mer från Zlatans sida inför kvartsfinalreturen.

Annons

Den här typen av matcher är det som formar de stora spelarnas historia och det är man skapar den. Det går inte att ta ifrån Zlatan alla ligatitlarna men något riktigt avtryck i Champions Leagues slutspel har han ännu inte gjort.

Det är bara att kolla igenom hur svårt han ofta haft när det spetsat till sig i åttondelar, kvartsfinaler och en semifinal. Där har han alldeles för sällan gjort de avgörande målen och stått för de avgörande insatserna, för att nå de högsta höjderna. Dags i kväll?

För utan tvekan är PSG väldigt beroende av honom och ska man kunna trotsa oddsen och överraska så hänger det på att Zlatan gör en sjukt stark insats. Tufft, men det är väl den typen av utmaningar som han gillar?

I den här typen av matcher kliver ofta Messi och Ronaldo fram och spelar avgörande roller och det är också därför en del håller dem en bit framför Zlatan. Om han såg till att skicka ut Barcelona hade det onekligen varit ett vasst kapitel i hans historia.

Annons

***

Får ge Galatasaray att man onekligen pressade Real efter pausen. Starkt.

Publicerad 2013-04-10 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto