Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad väntar nu, Zlatan?

Lundhs blogg

Efter att Paris SG gjort en stark insats och tvingat Barcelona att kasta in en halvskadad Lionel Messi (som både lugnade och lyfte laget och Camp Nou och var med i förspelet till avgörande 1-1) så är det europeiska äventyret återigen över för Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan spelade fram till ledningsmålet av Pastore en bit in i andra halvlek och där och då kändes semifinalplatsen inom räckhåll för PSG. Zlatan har rätt i att PSG-spelarna ska vara stolta, de hade Barcelona i brygga.

För i Qatar-derbyt var länge det franska laget starkast och bara det att det katalanska laget inte hade ett enda skott på mål före paus säger en del. Ovanpå det så skapade istället PSG chanser och möjligheter framför Victor Valdés och inte sällan var det assistledaren Zlatan som stod för briljanta passningar eller inlägg.

Men det höll inte hela vägen och kanske var det logiskt på något sätt? För även om Zlatan o Co säkert kan gräma sig över att man inte tog chansen när man mötte ett Barcelona utan Mascherano och Puyol samt med en skadad Messi så var det tydligt att även en halvskadad argentinare räcker långt ihop med en hel del av de andra korten i Barcelona-leken.

Annons

Betydelsen av Messi var så uppenbar i hur laget helt ändrade utstrålning och uppträdande efter att han hoppat in, och plötsligt var det som om hela matchen svängde. Även PSG-gänget verkade tagna av att världens bäste kom in på plan, och då kunde det bara sluta på ett sätt för Barcelonas del.

Så när Barcelona kan titta fram emot lottningen på fredag, där man befinner sig med Borussia Dortmund, Real Madrid och Bayern München i en skål, så får PSG inrikta sig på spelet i Frankrike och klubbens ledning får kolla mot 2013-14 istället, då man får en ny chans att spela Champions League.

Klart är att mångmiljardbygget Paris SG flyttat fram positionerna i Europa och med en ligatitel längre fram i vår, en möjlig cuptitel och fortsatta satsningar så blir klubben att räkna med framöver. Många runt om i världen såg hur PSG faktiskt skakade Barcelona och det gör naturligtvis intryck.

Annons

Undrar bara om Zlatan Ibrahimovic stannar i PSG? Eller vill han skifta till något mer färdigt projekt och med en plats i en större och bättre liga? Ja, svaren lär dröja – men inte spekulationerna som redan är i full gång och knappast stannar av förrän fönstret stänger i höst.

Naturligtvis kan PSG vara med ännu längre fram i CL nästa vår, om man bara hittar rätt i värvningarna. Undrar om Zlatan har tålamodet? En känsla är att Zlatan inte är helt tillfreds med livet i Paris. Han kan inte gå ut utan att bli förföljd av pressen och ligan är bara sådär, men det är klart att några riktiga värvningar kanske får honom på andra tankar?

Eller så kanske det räcker med att José Mourinho tar över? Även om Carlo Ancelotti verkligen fått till spelet och taktiken ute i Europa och där gått starkt och dessutom ser ut att ta hem Ligue 1 och franska cupen lever, så är det väl så att ägarna vill ha ett ännu starkare och mer lysande namn.

Annons

Mino Raiola har säkert alternativ till Zlatan i rockärmen och jag har svårt att tro på uppgifterna om Napoli som Sportbladet skickar ut, däremot är det uppenbart att Juventus letar ett äss. I England är alltid Manchester City ett gångbart namn i sådana spekulationer, men även det har jag svårt att tro på.

Samtidigt går det inte att utesluta något, om Zlatan vill flytta kommer Raiola agera både här och där för att få fram alternativ. Klart är bara att den enda svenska superstjärnan brukar landa mjukt.

***

Vill ni bli på gott humör? Läs om hur José Mourinho agerade när han träffade på jänken som brukar hjälpa hans lag på träningsläger i Los Angeles. En story som fick mig att le trots tidig revelj i Helsingborg.

***

Bara en chans kvar att nå SM-finalen i Grandiosa SM i Fotbollskunskap. I Göteborg på tisdag har vi på O’Leary’sAvenyn den sista kvaltävlingen och det återstår tre platser att kriga om. Vi drar i gång 18:00.

Annons

***

Europa League är tillbaka i kväll och så här ser schemat ut:

  • 18.00 Rubin Kazan-Chelsea (TV4 Sport)
  • 20.00 Studio (TV4 Sport)
  • 21.05 Basel-Tottenham (TV4 Sport)
  • 21.05 Newcastle-Benfica (TV4 Sport Xtra)
  • 21.05 Lazio-Fenerbahce (C More Fotboll)
  • 23.00 Studio (TV4 Sport)

***

Tre av världens fyra rikaste fotbollsklubbar är i semifinal i Champions League. Bara Manchester United saknas, den platsen har Borussia Dortmund tagit och den tyska klubben växer även i storlek när det handlar om stålar efter sin flört med konkursen tidigare.

Pengarna är viktiga, men ingen garanti för framgångar. Samtidigt är de fyra klubbarna i CL-semifinal medlemsägda, och det visar att kommersialism kan gå hand i hand med medlemsstyre. Vilket är en intressant utveckling.

***

För att inte ta till sig av kritiken så agerade regeringen Reinfeldt snabbt. Det finns mer att göra, och inte minst kameraövervakning så att man kan skilja ur dem som begår brott från dem som bara kollar på fotboll, och ett maskeringsförbud på det. Jag fattar inte varför man ska vara maskerad på fotboll.

Annons
Publicerad 2013-04-11 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto