Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klarar Högmo trycket i Djurgården?

Inget snack om att Djurgården fått tag i en meriterad och kunnig tränare i Per-Mathias Högmo. I Tromsö gjorde han ett stortartat jobb även om cupförlusten mot Hödd från den norska andraligan i höstas säkert svek. Därefter har han nobbat Vålerengen för att satsa på sin forskning och vänta på att Egil “Drillo” Olsens jobb ska bli ledigt.

Att hoppa in ett år i Djurgården mot en möjlighet till bra betalt och en ny miljö och ett nytt fotbollsland lockade uppenbarligen tillräckligt för att ta klivet och då är han redo i höst när VM-kvalet går mot sitt slut och i dagsläget är Norges väg till Brasilien rätt lång och snårig. För Högmo är det bara en bonus om han räddar Dif, men alla förstår om det misslyckas.

Har mest hört positivt om Högmo men en del som känner till honom väl undrar om han klarar trycket i Djurgården. Under sin tid i storklubben Rosenborg med stor press kring jobbet gick han in i väggen och fick till slut lämna klubben efter rätt kort tid. I varken Tromsö eller i norska damlandslaget, U21-landslaget var det lika stort tryck.

Ja, det återstår naturligtvis att se och människor lär sig av erfarenheterna och förhoppningsvis vet han hur han ska hantera ett ökat tryck i Djurgården om det går dåligt. Samtidigt kommer han in till rejält sänkta krav och därför är kanske risken mindre att han hamnar i en liknande situation som Magnus Pehrsson gjorde.

***

Trots att jag är Leeds-fan kommer jag att sakna Sir Alex Ferguson. Gillar att han fick en tårta i form av en hårtork på sin sista presskonferens inför en match:

[youtubeplay id=”uVl55dyWhLA” size=”small”]

***

Att Rikard Norling pratar med turkiska Genclerbirgli är inte särskilt underligt. Alla vill väl ta ett kliv upp i karriären.

***

På söndag avslutar vi säsongen av Fotbollskanalen Europa med ett extra långt program i TV4-Sport och ett samkör med Club Calcio enligt följande:

18.00 Fotbollskanalen Europa: Ligue 1

18.30 Fotbollskanalen Europa: La liga

19.00 Fotbollskanalen Europa: Bundesliga

19.30 Fotbollskanalen Europa: Premier League

20.00 Club Calcio

20.45 Serie A: Siena – Milan

22.30 Club Calcio

23.00 Fotbollskanalen Europa: summering

I Fotbollskanalen Europa är det Patrick Ekwall, Simon Bank, Johanna Garå, Jesper Hussfelt och jag. I Club Calcio b blir det Hussfelt med Martin Åslund, Thomas Nordahl och Marcus Birro.

***

David Beckhams framgångar vid sidan av planen hade effekten att en del ansåg att han inte var en vass spelare, men få hade hans känsla när det handlade om inlägg, frisparkar och avslut. Dessutom var han en vinnare.

***

Trist med nedläggningen av TV4-News och de många åtstramningarna och nedskärningarna på mediaområdet är både deprimerande och oroande. Risken för ökad PR-styrning av medierna är påtaglig och där är det bara att hoppas att ägarna inte bara betonar sista raden.

***

Såg hockey-kvarten Sverige-Kanada på plats i Globen och det är få saker som slår att uppleva dramatisk idrott på plats. Oerhört häftigt med den svenska segern, och den magiska känslan var nästan som den jag hade som liten pojke framför tv:n 1977.

Sedan var ju Fredrik Petterssons kraftfulla straff helt i min smak.

Däremot måste man undra kring arrangörernas jobb sett till att det inte går att sälja ut Globen helt och hållet i en avgörande VM-kvart mot Kanada. Biljettpriserna är för höga och det är lite svårt att förstå att inte läxan gått hem kring dem. Förvånar även att folk hänger i baren istället för att kolla när perioderna börjar.

***

Roberto Mancini fick sparken i Manchester City och det är bara att inse att trycket på managers i dag är därefter. Omsättningen är brutal och i England rätt fascinerande med alla byten i topplagen som gäller inför höstens Premier League. Enligt Sporting Intelligence lär bara tre av 20 managers ha haft sina jobb i mer än tre år i höst. I Campionship är det två av 24, i League 1 är det tre av 24 och i League 2 är det tre av 24.

När det gäller Mancini är det slående med alla stories som kommer ut i samband med sparkandet av italienaren som handlar om att han är arrogant och långt i från trevlig mot andra anställda och spelare. Sant eller ej? Ja, det är lite underligt att inget läckt ut tidigare, samtidigt är det väl alltid så att det kan finnas en rädsla för den som bestämmer.

Publicerad 2013-05-17 kl 17:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons