Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Uppenbart att Zlatan vill till Italien

Zlatan Ibrahimovic slog sig ner med fyra svenska medier (TV4, SVT, Aftonbladet och Expressen) inför onsdagens träning med Paris SGParc de Princes och gav på många sätt ett harmoniskt intryck. Säkerligen sett till att klubben vunnit ligan och han verkligen gjort skäl för lönen med sina 29 mål.

Under 25 minuter svarade han bra och fylligt på frågorna om framtiden, året i Frankrike, kaoset i PSG, bråket med Leonardo, sin beundran för David Beckham och drömmen om VM i Brasilien och att slå målrekordet i landslaget. Hela intervjun finns HÄR.

PSG:s svenska affischnamn var oerhört tydlig med att han verkligen inte vet vad som händer i framtidenoch kunde ju skoja om att varje gång han sagt att han ska stanna i en klubb så har det blivit en flytt.

Jag vågar inte säga något. Jag har två år kvar och allt kan hända. Det har jag lärt mig inom fotbollen. Jag har bytt flera gånger och då har jag planerat för att stanna en lång tid men det har inte hänt. Vi får se vad som händer, det är mycket som kan hända som situationen är nu.

Kritiken mot det Qatar-finansierade projektet, som nu kan stå utan tränaren Carlo Ancelotti, och där de franska tidningarna är fyllda av dagliga spekulationer, var uppenbar. Han pratade om en klubb som har tydlig växtvärk och att det har gjort året svårt och rörigt.

“Med tanke på var jag kom i från, jag kom från Milan och innan representerade jag Barcelona. Jag har varit i den atmosfären där vi snackar världens största klubbar. Så kommer jag till Paris, men med all respekt för ligan så är den inte klassad som spanska, italienska eller engelska. Sedan är klubben fortfarande liten och för ett och halvt år höll klubben på att åka ner i division två. Det var ingen toppklubb och det är det man vill representera. Men man trodde på det här projektet som ska växa och bli hur stort som helst och i dag är man här och försöker hjälpa till och göra det bästa av läget.” 

“Milan har sin identitet och tradition och historik. De har den stämpeln var man än kommer och även om laget i dag inte är favoriter att vinna är det fortfarande Milan. Det får du med lång historik och de spelarna som spelat där och med all respekt för gamla spelare som varit i Paris, så har de inte den historiken. De är inte är många världsstjärnor eller talanger som stannar i Frankrike utan de drar vidare till de större ligorna.”

På frågan om han själv fick välja vad han ska göra så var svaret intressant sett till avslöjandet om att Paris SG inte var något han hade i tankarna för ett år sedan, tvärt emot vad han sade när han skrev på:

Jag vet inte, jag vet inte. Jag var inte inställd på att komma till Paris för ett år sedan utan jag var inställd på att åka till USA med Milan och förbereda mig inför nästa säsong och hela den biten. Istället fick man ett samtal i mitten av juni eller i juli om att Paris var inne i bilden och så fick man tänka annorlunda, så vi får se.

Passade på att fråga om Zlatan kunde tänka sig att sänka lönen för att komma i väg, något som var tvunget för att få till en flytt till Juventus, men det ville han åtminstone inte erkänna utåt:

Jag trivs bra, man får inte blanda ihop saker, jag trivs bra, men det finns inte en tanke. Det funkar inte så. Man byter inte om man redan trivs bra och har det bra och då ska du inte byta för att få mindre lön så som du säger. Jag har Mino (Raiola, agent) och Mino är bra på det och brukar lösa det.

Svårigheten för Zlatan är att det finns väldigt få alternativ i Europa som kan betala den lön han önskar och som även är en klubb som kan vara med och kriga i både den inhemska ligan och i Champions League. Om han inte ska stanna i PSG är det Real Madrid och Manchester City, Chelsea som är möjliga om nu Juve stängt dörren. Napoli tror jag inte är realistiskt.

Ancelotti kan vilja ha med sig Zlatan Ibrahimovic till Real sett till att Higuain och Benzema lär vara på väg ut och José Mourinho kanske, kanske kan nappa på att återförenas i London. Sedan är det om Pellegrini vill ha Zlatan till City som definitivt ska värva en anfallare i världsklass eller två?

Eller så kanske det kan finnas ryska eller ukrianska storklubbar som definitivt har stålarna som kunde göra Zlatan till en av världens bäst betalda spelare, men är det klivet han vill ta? Ja, det lär bli en sommar fylld av spekulationer för Mino Raiola har ingen lätt uppgift att skifta Zlatan till en annan klubb.

Vad Zlatan drömmer om? Ja, så som han talade om Italien så är det inget snack om att det är förstaalternativet. Verkade inte som om England lockade och sett till hur han jämförde kulturerna i Spanien och Italien och menade att han fick vara glad om han blev insläppt på en restaurang i Spanien till skillnad från sitt andra hemland.

Ur svensk synvinkel var det naturligtvis positivt att Zlatan ville hålla i gång i helgen för att vara i stöt till VM-kvalen mot Österrike och Färöarna i början på juni och att han vill gå om Sven Rydell som har gjort flest mål i landslaget med 49. I dagsläget är Zlatan trea i listan med 39 gjorda mål och även Gunnar Nordahl är före med 43 mål.

Publicerad 2013-05-22 kl 12:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons