Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Österrike ger mig bara dåliga vibbar

Sverige genrepar mot Makedonien i Malmö måndag kväll. Naturligtvis bra att förbundskapten Erik Hamrén får en möjlighet att testa en del och piska i gång andra som varit lediga. Ändå känns det väldigt tätt inpå den viktiga matchen i Wien på fredag. Lägg till att man måste flyga söderut och tillbaka.

Det är naturligtvis inte lätt att få till det optimalt, särskilt inte när landslagsspelarna har Irland och Slovakien på näthinnan. Två matcher som man knappast njuter av att tänka tillbaka på, även om man höll nollan i bägge. Samtidigt hade det varit viktigt att ta tro poäng mot irländarna, som dock är starka borta.

ANNONS

Statistik är alltid spännande, som att Irland inte förlorat en enda kvalmatch borta under Giovanni Trapattoni, och ser man då på juni så är det en stark svensk landslagsmånad i modern tid. I tio av tolv matcher har det blivit segrar (förvisso var en gång med hjälp av en fylledansk) och rätt många av dem mot ”ängagäng”, men fakta är att Sverige har 31 av 36 möjliga poäng och 44-3 i målskillnad i juni under de senaste sju mästerskapskvalen.

***

Kul att se Albin Ekdal i träning med landslaget.

***

Tydlig startelva inför mötet med Österrike efter dagens träning: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt – Källström, Elm – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Elmander.

***

Utväxlingen Pontus Wernbloom och Rasmus Elm haft i Ryssland är riktigt vass. Att plocka dubbeln i konkurrens med två av de klubbar i Europa som satsat mest pengar är inte annat än sensationellt starkt. Att duon inte lyckats på samma sätt i landslaget är synd, men det är andra förutsättningar där, tyvärr.

ANNONS

***

Förstår faktiskt inte att Erik Hamrén ratade Markus Rosenberg. Han startade och spelade en hel del på slutet och gjorde det rätt bra även om han inte gjorde mål. WBA-spelaren hade varit ett alternativ nu när Tobias Hysén tackade nej av personliga skäl och alternativen heter Pontus Wernbloom och Ola Toivonen.

***

Österrike är bara dåliga vibbar för mig. Hans Krankl dödade det svenska VM-hoppet i Argentina 1978 efter en mycket tveksamt dömd straff och jag satt och svor i gillestugan:

[youtubeplay id=”XMoa2LCQVto” size=”medium”]

Sedan var det VM-kvalet till Frankrike 1998 där Österrike först vann på Råsunda hösten 1996 med 1-0 och Kennet Andersson brände en straff i gula skor och jag satt på kortsidan och minns mest allas ilska mot just dojjorna:

[youtubeplay id=”vKnGNreaM78″ size=”medium”]

ANNONS

Returen i Wien hösten 1997 var inte roligare, även där blev det förlust med 1-0, och det dagen efter att den svenska OS-ansökan fått pisk av Aten:

[youtubeplay id=”DC1Pa4ihTzA” size=”medium”]

Jag vet att Sverige piskade Österrike i VM-kvalet till Västtyskland 1974 i en klassisk snömatch i Gelsenkirchen men det var lite innan jag hade fastnat för landslaget på allvar.

[youtubeplay id=”t5vsZpA1CAI” size=”medium”]

Så mina vibbar kring fredagens motståndare är inte bra, men det är ju inte dem som ska spela i Wien. Samtidigt är det dagens österrikiska landslag späckat av starka spelare. Få har väl missat David Alabas framfart i Bayern München och i cupfinalen i lördags så gjorde Stuttgarts Martin Harnik två mål. Sedan är det ju kontroversiella ex-underbarnet Marko Arnautovic.

ANNONS

***

Den svenska EM-truppen behöver en spelare som Josefine Öqvist. En anfallare som inte krånglar till det utan går rakt på mål. Bara för Pia Sundhage att inkludera henne.

Publicerad 2013-06-02 kl 12:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto