Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Skaffa en bankgaranti, Bajrami

Emir Bajrami är på väg till Panathinaikos och har landat i Aten. Efter en säsong i Monaco som inte blev vad han hoppats på – blott tio matcher på plan – så tillhör han återigen Twente i Holland. En klubb som pröjsade 35 miljoner kronor för svensken för snart tre år sedan och där det inte blev någon succé.

ANNONS

I dagsläget släpper Twente Bajrami helt gratis och det handlar för Carl Fhager och Patrick Mörk att hitta en klubb som tar över den förre landslagsspelarens kontrakt. Elfsborg har garanterat förhört sig men det är uppenbarligen inget som lockar Bajrami och det kanske hade svårt att få loss en mångmiljonlön i Borås.

Istället kan det bli Panathinaikos, en tidigare storklubb som föll samman förra sommaren efter att den tidigare ägarfamiljen kört för hårt, tagit risker och sedan efterlämnat skulder på en kvarts miljard och inga tillgångar. Medlemmarna har tagit över och försöker räta upp klubben igen och klarade den grekiska elitlicensen.

Men att åter bli en toppklubb blir inte lätt i ett land som är hårt plågat av den ekonomiska krisen och där arbetslöshet, brist på pengar och fokus på överlevnad gör att fotbollen inte hamnar i centrum. För Emir Bajramis del kan det vara helt rätt att komma till en klubb och få regelbunden speltid, det är viktigast för hans del, men det finns risk för kaos.

ANNONS

Vill han dessutom ha betalt är det värt att se till att skaffa en bankgaranti så att klubben verkligen betalar sina löner. Glöm att det är några jättelöner, de pengarna finns inte i grekisk fotboll i dag, utan istället handlar det om att Panathinaikos har svårt att hitta spelare och Bajrami har svårt att hitta en klubb.

Tänk så snabbt det kan gå från het till iskall. Det räckte med att Emir Bajrami halkade ur Twente och sedan hade svårt att hitta ett bra alternativ. I franska andraligan skulle han starta om och få speltid men det blev precis tvärtom och nu handlar det om att hitta en plats att spela fotboll för att få karriären på rätt spår igen.

Uppgifter i grekisk press gör gällande att Marcus Berg också hamnar i Panathinaikos. Med ett år kvar på kontraktet i Hamburg och nyopererad är jag skeptisk till om det blir en flytt, om inte den tyska storklubben köper ut Berg, som då är helt gratis och kanske inte har så höga löneanspråk, men behöver speltid.

ANNONS

Tillvaron i Aten är naturligtvis inte dum och den grekiska fotbollen är på många sätt en utmaning men den ekonomiska krisen har dragit ner alla klubbarna några snäpp och lägg till att ett misskött Panathinaikos fått ytterligare uppförsbacke, men i vissa lägen får man ta vad man erbjuds.

För Erik Hamréns skull är det bara att hoppas att Berg och Bajrami kommer igång igen och kan utmana om en plats i landslaget igen. Det finns onekligen öppningar för offensiva spelare att komma in i truppen och sätta press på dem som spelar.

***

Sydsvenskans Richard Åkesson bloggar om bråket om Zlatanpengarna. Vad tycker stjärnan själv?

***

Apropå dåliga vibbar av Österrike, glömde EM-genrepet i Graz där Stefan Schwarz slet av hälsenan och missade EM-slutspelet i Holland och Belgien 2000. Dessutom var det där en vodkaspetsad Gösser gav mig en tung måndag.

ANNONS

***

Förstår inte upplägget kring Sverige-Makedonien publicitetsmässigt. Blir det ens 15 000 åskådare på

Publicerad 2013-06-03 kl 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto