Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hur tar Kim Källström ännu en bänkning?

Efter att ha kollat in det sista öppna träningspasset inför matchen mot Österrike var det tydligt att Erik Hamrén har Rasmus Elm centralt och sedan fick duon Pontus Wernbloom och Anders Svensson alternera som radarpartners. Mest var det CSKA-duon Wernbloom-Elm som spelade med resten av startelvan.

ANNONS

Inga överraskningar i övrigt i den elva som träna mest ihop: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Wendt – Larsson, Wernbloom, Elm, Kacaniklic – Elmander, Ibrahimovic.

Betyder det att Kim Källström är stekt? Ja, det har hänt förut under regimen Hamrén och så sent som i Berlin i höstas blev han bänkad och kom in först efter paus. Mot Irland hade Källström platsen och spelade 90 minuter, men utan att övertyga och därefter har han svajat i klubblaget.

En stängd träning återstår och det var naturligtvis så att Hamrén ville se trion Elm, Wernbloom och Svensson i aktion eftersom de anslutit sent. Samtidigt gnuggade man försvarsspel vid fasta situationer och då ingick aldrig Källström i det försvarande laget och det är ändå lite talande att han fick slå bollarna.

Att döma av uppsynen när han lämnade planen så var inte Källström helt nöjd med passet. ja, ja, han är van vid konkurrensen under sina år i landslaget och kanske är det CSKA-duons givna samspel som övertygar Hamrén? Samtidigt har bägge ryssproffsen haft svårt att övertyga i blågult.

ANNONS

***

Anders Svensson och Elfsborg ska snacka framtid. Inte övertygad om att de kommer överens om ett nytt kontrakt. Särskilt inte sett till att landslagsmannen haft väldigt bra betalt och det är inte säkert att man har en gemensam bild när det gäller det. Däremot är det uppenbart att Svensson vill spela vidare.

***

O’Leary’s är bättre på att visa matcher än på att laga mat. Det är sedan gammalt.

***

Räkna med tryck på Ernst Happel-stadion på fredag kväll. Speaker och musikanläggning används för att få fart på stämningen:

[youtubeplay id=”Bi9QWhy3_3I” size=”medium”]

***

Roberto Martinez låter klokt för Everton.

***

Österrike-spionen Reine Almqvist höll hov i samband med träningen på Söderstadion och han är en skön man. Den förre Blåvitt-skyttekungen pekar på att Österrike anfaller snabbt och farligt och kommer att vräka på framåt första kvarten för att få ner Sverige i brygga och då gäller det att hålla i.

ANNONS

Efter det ska Sverige utnyttja att bägge de österrikiska ytterbackarna flyttar fram och gör motståndet sårbart för omställningar. Sedan måste svenskarna hota i djupled (läs: Johan Elmander) så att Zlatan Ibrahimovic ska få ytor att skapa lägen. Motståndarnas backlinje är långsam och dessutom är laget dåligt på fasta situationer.

Publicerad 2013-06-05 kl 16:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto