Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Krankl vill se offensiv mot Sverige

Lundhs blogg

Svensk-dödaren Hans Krankl är krönikör i tidningen Österreich och även med min taskiga skoltyska så kan jag ta mig igenom den korta texten. Han är fortfarande bitter över förlusten i omspelet i VM-kvalet till Tyskland i Gelsenkirchen 1973 och drar även upp segern i VM 1978. Han varnar för att Sverige är starkt och att man gjorde “ein Monstermatch” i Berlin.

Den förre storstjärnan målar ändå upp en positiv bild kring Österrike som han menar är på gång med många heta spelare och att det finns gott om självförtroende och ingen anledning för hemmalaget att gömma sig. Krankl hade inte kastat in allt i anfallet men han hade spelat mycket offensivt mot svenskarna.

Förbundskapten Marcel Koller vill ta ner favorittrycket som seglat upp i hemlandet och varnar för inhemsk arrogans mot ett landslag som är betydligt bättre rankat än det österrikiska. Dessutom lyfter han fram att Sverige är mycket mer än bara Zlatan Ibrahimovic och det finns fler som de måste se upp med.

Annons

***

Lina Hurtig, Marija Banusic och Elin Magnusson. Pia Sundhage är inte rädd för att kasta om i truppen inför mötet med Brasilien som är sista möjligheten att testa spelare innan EM-truppen ska presenteras.

***

Jag visste att Wien var porten till öst men det överraskade att en taxichaffis väntade på flygplatsen med skylten: Mr Stalin.

***

Sparrissäsongen är i gång i Wien. En fantastisk vit sparris på Cafe Central.

***

Briljant krönika av Simon Bank om Balkan-inflytandet i svensk fotboll.

***

Kemisk grädde på risigt kaffe. Avgå.

***

Rasta-Danne var inbokad på en extrasäng i Ekwalls hotellrum. Tänk en Rasta-CAM på det.

***

Tänkvärd amerikansk skildring av rasismen inom fotbollen. LÄS!

Publicerad 2013-06-05 22:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto