Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

I min elva hade Anders Svensson tagit plats

Sverige ska stå emot trycket när ett tokoffensivt Österrike pressar, pressar, pressar påhejade av närmare 50 000 åskådare. Erik Hamrén vill då se att landslag som inte bara är aggressivt utan även har mod och kyla att hålla i bollen. För min del innebär det att Anders Svensson borde vara med i den svenska startelvan.

ANNONS

Läget är inte helt olikt för ett år sedan, i EM-premiären mot hemmanationen Ukraina. Då föll förbundskaptenen på orutin och valde att ställa över en kraft som Svensson. En mittfältare som varit med i ett batteri av dem här matcherna och som har just både mod och kyla nog att kunna hålla i bollen och hitta fram med bollar till offensiven.

Nej, jag håller med om att Svensson inte är lika bra som tidigare. Fast han har en viktig erfarenhet att luta sig emot och har VM- och EM-kvalat framgångsrikt sedan 2000-01. Inte sällan i en tongivande roll och i det här läget gäller det att ha rutinerade krafter och för mig har varken Wernbloom eller Elm övertygat i landslaget.

Vem som ska spela bredvid Svensson? Ja, det blir Rasmus Elm sett till att Kim Källström såg ut att vara lite ur slag mot Makedonien och det kommer att gå snabbt och dessutom är jag rädd att Wernbloom hade kunnat dra på sig ett rött kort. Något Sverige absolut inte har råd med om man ska ta med sig en poäng hem.

ANNONS

Glöm inte heller att Wernbloom och Elm var mittfältare när Sverige mötte Tyskland och då hade man svårt med en kraftfull pressfotboll och Hamrén skiftade ut Wernbloom i paus och något senare kom vändningen. Självklart har duon gjort det starkt i Ryssland men det känns som att Sverige behöver en rutinerad kraft som är snabb i tanken.

Hade även satsat på Per Nilsson framför Andreas Granqvist eftersom han haft en tyngre säsong och inte övertygat i landslaget, trots tre nollor i rad. Nilsson däremot känner motståndarna väl från Bundesliga och är van vid den fotboll som väntar och det vore en fördel. Samtidigt vet jag att Hamrén ogillar att ändra sådant.

Så här hade jag formerat laget: Isaksson – Lustig, Nilsson, Olsson, Wendt – Svensson, Elm – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Elmander.

ANNONS

Matchen målas upp som en ödesmatch men glöm inte att Österrike har tappat fler poäng än Sverige och ett kryss vore som en förlust för hemmanationen. Visst ska svenskarna gå för seger men en poäng hade inte varit dumt sett till att man har en hemmamatch kvar mot Österrike och det räcker med en vinst där.

Det som oroar är det österrikiska självförtroendet. De räknar med seger, helt enkelt. Allt från spelare och ledare i landslaget till medierna och fansen. Aldrig tidigare har det varit ett sådant drag kring landslaget och man har sålt fler biljetter till landskamperna än någon gång tidigare, och man känner att flera spelare i generation Alaba är på gång.

***

Blir en svulstig wienerschnitzel i kväll. Ett riktigt dassalock som vi säger på skånska.

***

Starkt av U21-landslaget att vända 0-2 till 3-2 mot Schweiz. Sam Larsson och Dardan Rexhepi lyckosamma inhoppare.

ANNONS

***

Den österrikiska pressen ville veta om Erik Hamrén skulle se prinsessan Madeleines bröllop. Det skulle han inte.

***

Ancelotti ut och Mancini in. Uppgifterna gäller Paris SG, och man kan undra om det är något som gör Zlatan Ibrahimovic nöjd? Tveksamt, va?

***

Sverige har aldrig vunnit i Wien. Aldrig.

***

“Nisse” Johansson fick frågan om att vara med i landslaget vid 23-tiden på onsdagen när han var på Ibiza. Undrar hur många andra som fått frågan eller inte gått att nå för att de var på långsemester? Stenman? Dorsin? Demir? Känslan är inte att AIK-backen var nummer ett.

***

Fascinerande att se ett 20-tal journalister bevaka tio spelare som körde grisen inne på jättearenan Ernst Happel-Stadion.

Publicerad 2013-06-06 kl 21:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto