Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck vs Hamrén i playoff

Lundhs blogg

Vet inte hur många som minns men Lars Lagerbäck var nära att ta över det österrikiska fotbollslandslaget hösten 2011. Han var på intervju i Wien men fick se sig slagen av Marcel Koller som hade tränat Bochum. Så då slapp Erik Hamrén att ställas mot sin företrädare i VM-kvalet vilket hade blivit laddade möten.

Fast det är inte uteslutet att det blir playoff mellan Hamrén och Lagerbäck. Visst, det är en bra bit kvar men Sverige kan ta andraplatsen i gruppen precis som Island kan sno åt sig andraplatsen i sin grupp. Lagerbäcks nya gäng ligger just tvåa i sin grupp efter fem matcher och möter bottenlaget Slovenien hemma i kväll.

Seger där så ligger Island bra till inför höstens slutspurt där man har Albanien och Cypern hemma, gruppettan Schweiz borta och sedan en tuff bortamatch mot Norge. Gruppen känns oerhört öppen och Drillos landslag har en lång väg till Brasilien och har knappast övertygat och spelar i Tirana i kväll.

Annons

VM-kvalet är upplagt så att Europa har 13 platser till Brasilien och det är nio grupper som slåss om dem. De nio gruppvinnarna går direkt till VM och sedan får de åtta bästa grupptvåorna spela playoff om en varsin plats. Där kan Sverige och Island lottas mot varandra om landslagen går dit och det svenska landslaget blir seedat.

 

Publicerad 2013-06-07 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto