Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur bra är egentligen den ryska ligan?

Lundhs blogg

Nog för att det är gott om pengar i den ryska ligan och att Anzji, Zenith och Moskva-klubbar som CSKA, Spartak och Lokomotiv har värvat många utländska spelare och antalet inhemska spelare ligger på 50 procent.

Samtidigt hade de ryska klubbarna ingen större framgång ute i Europa och den ryska ligan som nu är åtta blev omkörd av den ukrainska ligan i Uefa:s ranking och den holländska är inte långt i från.

Skälet till att jag undrar är lite efter Rasmus Elms bleka insatser i landslaget och att Erik Hamrén inte verkar imponerad av Pontus Wernbloom som ju inte fick en enda minuts speltid i VM-kvalen mot Österrike och Färöarna.

Svenskduon har gått starkt i Ryssland och att CSKA tog hem både liga och cup framför storsatsande lag som Anjzi och Zenith är oerhört starkt. Det kan det inte ha varit många som hade tippat i förväg.

Annons

Mest slående är ändå att Wanderson som lämnade Gais i höstas efter en tung säsong i benen bara klev rakt in och vann den ryska skytteligan efter 13 mål för FK Krasnodar som kom tia i tabellen.

Naturligtvis ger inte spelet i Europa eller Wandersons målskytte ett exakt svar, men det är ändå lätt att bli bländad av pengarna och stjärnorna i ryska ligan och samtidigt glömma bort att det inte med automatik innebär kvalitet.

***

Glad att det går bra för Lunds BK:s tidigare målvakt Otto Martler.

Målet var grymt snyggt och har alltid varit förtjust i den typen av insatser. Kul för Hans Eklund att få utväxling på sitt jobb, han blev ratad i Landskrona.

***

Svennis är speciell, tänk att Roland Andersson o Co fick läsa i tidningen att han dragit till Kina.

***

Får nu höra att John Guidetti har en lång bit kvar. Upp emot fyra till fem månaders frånvaro från och med nu vilket innebär att det knappast är aktuellt att gå på lån redan i augusti. Om det inte så att Guidetti själv vill det?

Annons

Förstår inte riktigt han och Manchester Citys mediapolicy. Det hade väl varit bättre att berätta om läget istället för att vara helt tyst och halta fram med ett stort skydd på BP-matchen nyligen och inte vilja säga något.

Om några blev förvånad av Zlatans nertagning av Guidetti på presskonferensen i förra veckan så kan det säkert ha att göra med att många i landslaget blev besvikna när John Guidetti envisades att ha egen presskonferens när EM-truppen samlades i fjol.

***

Undrar vem som tar över Paris SG? Kan verkligen André Villas-Boas vara aktuell?

***

Jan Tauer? Vad hände där?

Publicerad 2013-06-17 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto