Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Riskfritt att spela med Öqvist, eller blir det protester då?

Den senaste tävlingsmatch för Sverige som Josefine Öqvist spelade slutade med att hon sparkade franska spelaren Bonpastor fult efter en duell och blev utvisad. Det var i bronsmatchen mot Frankrike i VM 2011 och det hela slutade med att hon blev avstängd två matcher under OS i London förra sommaren.

[youtubeplay id=”fqzU0Bx_Y7U” size=”large”]

Fast eftersom Öqvist blev gravid så tackade hon nej till OS-fotbollen, vilket gjorde att hon inte avtjänat straffet för utvisningen mot Frankrike. Sveriges presschef Thomas Björn säger till fotbollskanalen.se – efter att han kollat det – att Öqvist är spelklar mot Danmark, alla andra uppgifter om att hon är avstängd är fel.

ANNONS

Uefa skriver nu på sin hemsida följande: Team news Winger Josefine Öqvist can start after UEFA ruled she had served a two-match ban following her red card in Sweden’s 2-1 2011 FIFA Women’s World Cup third-place play-off defeat of France.

Finns det en risk att Danmark och Finland utnyttjar detta och lämnar in en protest om Pia Sundhage startar med Josefine Öqvist i EM-premiären på onsdag och i match två? Visst, VM är Fifa-styrt och EM är Uefa-styrt men det händer att avstängningar följer med och motståndare kan ifrågasätta Uefas beslut.

Kanske var det därför som Olivia Schough körde för fullt på en stängd träning i måndags? Och att Sundhage o Co håller på sina hemligheter var tydligt i allt hanterande kring Birger Jacobsson och hans avhopp, där Marika Domanski Lyfors bad honom att vänta några dagar innan han skulle hoppa av.

ANNONS
På onsdag kväll startar EM för Sverige med match mot Danmark på ett utsålt Gamla Ullevi. En av få frågor kring den svenska startelvan har varit högerkanten. Josefine Öqvist, Sofia Jakobsson eller Olivia Schough? Ja, det återstår att se hur Sundhage resonerar, särskilt sett till att Öqvist inte övertygat i genrepen.
Publicerad 2013-07-09 kl 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto