Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Deppigt att tragedin får sorgligt efterspel

Expressen har i några dagar publicerat uppgifter om att den avlidne Ivan Turinas änka Senka Turina varit missnöjd med avdragna pengar från välgörenhetsmatchen och utebliven bonus, och i dag har tidningen en intervju med henne. I intervjun är Senka Turina väldigt kritisk till AIK och kommer med en rad angrepp på klubben.

Allt från att ingen hört av sig, att familjen fick obduktionen sist, att välgörenhetsmatchen bara var för att några AIK-bossar skulle få synas och att Ivan Turina egentligen skulle ha fått ut en bonus under 2013 men gick med på att skjuta upp den till 2014. Sett till att kontraktet mellan AIK och Turina upphörde när han dog så behöver inte klubben betala något.

ANNONS

Senka Turinas sorg går inte att sätta sig in i och det är bara ledsamt att två parter hamnar så långt i från varandra i efterspelet till en tragedi. Det är ord mot ord och omöjligt att veta för en utomstående vad som är sant. Fast sett till hur AIK agerade direkt efter Turinas död så skulle det förvåna oerhört om de inte hört av sig alls efter begravningen.

Snarare är min bild utifrån att AIK agerat oerhört känslosamt och försökt ta hand om alla på bästa sätt, och det samtidigt som klubben och dess personal hamnade i en stor kris och även var tvungen att spela matcher och hålla verksamheten i gång. Ingen lätt ekvation att få ihop men AIK hanterade det på ett bra sätt.

Även om man naturligtvis kan ha synpunkter på en del av avdragen från pengarna som kom in i samband med välgörenhetsmatchen så är det trots allt stort av AIK att anordna den och försöka se till att samla in pengar till målvaktens familj. Kanske skulle man varit tydligare från start om vad som ska gå till Turina och vilka kostnader man inte kunde stå för.

ANNONS

Bara hoppas att parterna kan träffas och prata ihop sig och få en värdig lösning på dispyten. Det måste gå att ordna och bäst är väl om några åker ner till Senka Turina och ser till att nå en kompromiss.

Publicerad 2013-07-13 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto