Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vill verkligen Zlatan till England?

Paris SG presenterar i dag Edinson Cavani som ska ha klarat av läkarkontrollen under tisdagen och skrivit på kontraktet. Vid 16:00 är det presskonferens och sedan presentation av superstjärnan med Eiffeltornet i bakgrunden och Napoli-stjärnan är ett välkommet tillskott efter en turbulent sommar som knappast de qatariska ägarna räknat med.

Carlo Ancelotti försvann och sedan hoppade Leonardo av (eller om han fick sparken) efter att hans avstängning blivit förlängd. Lägg till att tränarjakten var en enda långa rad av nej tack innan Laurent Blanc till sist klev in som ett niondeval. Uppenbarligen spelade budgeten ingen roll, PSG lockar inte tillräckligt.

ANNONS

Naturligtvis hjälper det inte när PSG-ägarna hoppas på Arsène Wenger till nästa sommar och den tillträdande tränaren troligen bara får ett år på sig som en nödlösning. Även om det garanterat är ett välbetalt år så är det förståeligt att de riktigt stora namnen drar sig för att kliva ner i PSG-röran.

Dessutom har man inte fått loss några riktigt tunga nyförvärv förrän Cavani nu gett klartecken till 87 miljoner om året i fem år och Napoli fått ut 560 miljoner kronor. Sedan är det den eviga rykteskarusellen kring Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic och det hjälper inte att agenterna lovar att deras klienter stannar.

Napolis president Aurelio De Laurentiis uppger att Zlatan fått löfte om att flytta i kölvattnet av Cavani-affären. Spanska tidningar är fyllda av uppgifter om att Zlatan vill till Real Madrid och till och med kunde tänka sig en lönesänkning och att nya Real-tränaren Carlo Ancelotti gärna ville ha sin svenska anfallare med sig från Paris. Dock ska Reals ledning backat.

ANNONS

Kvar finns då Premier League och det är Chelsea och Manchester City som finns kvar på kartan och som har budgetar att kunna svälja Zlatans lön och ett köp på runt 200 miljoner kronor. Vi är många som gärna hade sett Zlatan i England men han själv har aldrig verkat särskilt sugen på det, men kanske nu?

Det är klart att London måste kunna locka både honom och familjen, men Manchester? Nja, det är väl nog inte det som drar mest för en spelare som inte hymlar om att Milano och Italien är hans andra hemland. Återstår att se om City-ledningen (som har efter förflutet i FC Barcelona) verkligen vill köpa loss honom?

Snarare låter José Mourino och Chelsea som ett troligare alternativ. Klubben jagar en anfallare vilket intresset för Wayne Rooney visar och Mourinho har inga problem att jobba med Zlatan. Det blir kanske Chelsea-blått för anfallaren när det är dags att snöra på sig skorna för höstens säsong, och där finns möjligheten till en CL-titel och en PL-titel.

ANNONS

I morgon har Paris SG öppen träning och det är också då Zlatan ska infinna sig efter semestern. Återstår att se vad som sker och om anfallaren dyker upp som planerat. Naturligtvis kan inte PSG-fansen andas ut gällande Zlatan förrän transferfönstret drar igen i slutet av augusti, för det kan hända saker hela vägen.

Det är ingen hemlighet att Zlatan inte trivts i Paris eller i ligan och klubben med växtvärk. Samtidigt är det väldigt få klubbar som är villiga att investera de pengar som krävs för både lön och övergångssumma i en spelare som fyller 32 i oktober. Även om han haft några av sina bästa år de två senaste så faller investeringsviljan raskt när spelare åldras.

***

Obegripligt att Uefa låter lotten avgöra vilka lag som går vidare i EM om två eller tre lag hamnar på samma poäng. HÄR får ni alla detaljer om reglerna för avgörandet.

ANNONS

***

Christoffer Andersson har alltid varit en favorit…men en bicykleta!? Nej, det trodde jag inte. Årets mål!

***

Gillar att Jordan Larsson får sina nyheter från fotbollskanalen.se.

***

Många undrar varför Sveriges tredje match går i Halmstad och inte på Gamla Ullevi. Vi ska ta reda på det.

***

AIK har fått för mycket skit efter att ha gjort en stora stycken fantastisk insats efter tragedin med Ivan Turina. I stor sett hela hanterandet var värdigt och det var tydligt att överskottet från välgörenhetsmatchen skulle gå till Senka Turina. Bara hoppas parterna nu kan få till en värdig avslutning och gå vidare.

***

Pia Sundhage rör om och det blir roligt att se hur elvan ser ut till slut. Vet inte vad som är underligast: att Sundhage inte nämnde Sofia Jakobssons hjärnskakning eller att ingen frågade varken på söndagens pressträff eller på måndagens presskonferens.

ANNONS
Publicerad 2013-07-16 kl 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto