Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Elfsborg kan givetvis göra avtryck i Europa

Mikkel Beckmans segermål borta mot Nordsjälland var värt många miljoner kronor och fler lär det bli för Elfsborg. För efter lottningen med Standard Liège, Salzburg och Esbjerg så måste Borås-klubben kunna se till att blanda sig i striden om att avancera.

Nej, det blir kanske inga publikfester sett till att klubbarna inte är Valencia, Tottenham, Sevilla, Fiorentina eller Lazio. Däremot är det lag som inte är helt omöjliga för Elfsborg att betvinga om man bara får till insatser som är snäppet över den i Danmark.

En liten fördel för Elfsborg är att man inte är inblandad i den allsvenska guldstriden. Det blir lättare för Jörgen Lennartsson att prioritera laget nu när han och spelarna räddade säsongen med att ta sig till Europa Leagues gruppspel.

Danska cupvinnarna Esbjerg, som tidigare var ett svensklag, skrällde och slog ut St Etienne men är inget skrämmande motstånd och har tre vinster och tre förluster i ligan. Dessutom saknar man erfarenhet från spel i Europa.

Salzburg är RedBulls lag och leder ligan men har egentligen inte blivit den kraft som ägarna hoppats vilket avspeglar sig i en stor omsättning av spelare och tränare. Roger Schmidt är ny från i somras och basar över en hyfsad trupp men det är inget omöjligt motstånd för Elfsborg när det väl är dags.

Standard Liège är värre, den belgiska klubben slog ut HIF för två år sedan och belgisk fotboll är på frammarsch. Klubben leder belgiska ligan och har inte släppt in ett enda mål på fem omgångar och har sex raka vinster i kvalspelet till Europa League.

Man har inte heller tappat många spelare från i våras utan istället förstärkt. Så det är en favorit till att ta gruppsegern framför Elfsborg och Salzburg. Tror Esbjerg får svårast att hävda sig i gruppspelet och sett till att AIK och HIF gjorde avtryck i fjol så borde ett Europa-erfaret Elfsborg kunna göra det ännu bättre i en svagare grupp.

***

Fotbollskanalen Europa är tillbaka. I TV4 på söndag, 23:10.

Missade du premiären så finns den här:

Och “Fergie Time” hittar du här:

***

Fyra dagar har gått till två konferenser i veckan. Därav skral utdelning i bloggen.

***

Erik Hamrén ger verkligen intryck att vara en man som lever under tryck. Om förbundskaptenen tar de rationella besluten går onekligen att diskutera, och att det blir kritik från medierna är sin sak. Värre är det misstroende som finns bland en hel del spelare.

Visst, det är ingen social verksamhet att vara en del av landslaget men för att bygga en stark grupp som är jävligt stark tillsammans gäller det att få alla att känna att de är viktiga för Hamrén. I dagsläget är det inte så och det kan fälla Sverige i VM-kvalet.

***

Tokelo Rantie till Bournemouth. För runt 30 miljoner kronor. Ibland är fotbollsvärlden galnare än vanligt, men jag förstår Malmö FF som släpper honom.

***

Leeds på tv igen. Leeds har ännu inte förlorat. VÄCK MIG INTE.

***

Hammarby? Ja, vad säger man? Självklart måste klubben backa tillbaka och försöka hitta en långsiktig strategi och vad det betyder för styrelsens sammansättning och eventuella tjänstemän återstår att se. För klubben behöver ta sikte på allsvenskan 2016 och sätta ihop en grupp spelare som ordnar det.

Inget snack om att Hammarby misslyckats kapitalt och man har haft pengar att satsa. Dels satte delägarna i Anschutz in stålar och sedan kom det ett stort skadestånd från PEAB för Tele2 Arena som gick rakt in på spelare. Att då inte vara i toppen är klart underkänt.

***

Kazakstan ska bli en upplevelse. Undrar vad de offrar för något inför VM-kvalet?

***

Paris SG och Zlatan fick en lätt CL-lottning även om Benfica är starkt så är inte Olympiakos och Anderlecht några större hot. Värre för Pontus Wernbloom och Rasmus Elm som ska tampas med Bayern München och Manchester City.

Behrang Safaris Basel får också svårt mot Chelsea och Schalke 04 och får sikta på tredjeplatsen i kamp med Steua Bukarest. Celtic fick återigen Barcelona och att ta sig vidare ur en grupp som även innehåller Milan och Ajax verkar omöjligt.

Publicerad 2013-08-30 kl 15:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons