Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Brådskande rättelse från Kanal 5 - jag hade fel

Fick mejl av SBS producent Jörgen Cavelind och uppenbarligen hade jag blivit felinformerad om Kanal 5:s prioriteringar. Beklagar det och det glädjer mig att Kanal 5 satsar på både trailer och intervju med Zlatan som görs av Tommy Åström. För jag tror som sagt att en intervju med Sveriges lagkapten är rätt väg att gå.

Hej Olof

Jag läste på din blogg i morse att du förvånas att Kanal 5 prioriterat en trailerinspelning med Z istället för en intervju inför den så viktiga Irlandsmatchen. Det stämmer inte. Självklart vill vi höra vad Zlatan har att säga när kvalspelet går mot en avgörande. Tommy Åström kommer att träffa Zlatan i eftermiddag för en längre intervju, en intervju som kommer att sändas i samband med matchen på fredag och kunna ses i sen helhet på kanal5.se. 

ANNONS

Lite kuriosa info. Trailerinspelningen med Zlatan var betydligt dyrare än att göra en redaktionell intervju.

Tacksam om du kan se till att rätt fakta kommer ut så snart som möjligt.

Hälsningar

Jörgen Cavelind 

Jörgen Cavelind  |  Executive Producer  |  SBS Discovery Television
A: Rådmansgatan 42  |  114 99 Stockholm  |  Sweden
T: +46 8 520 XX XX  |  M: +46 701 XXX XXX
W:   SBS Discovery  |  FacebookTwitter  |  Youtube

 

Hur kan det bli fel i bloggen? Ja, det var helt enkelt så att jag frågade runt kring lagkaptenen om hur Kanal 5 gjort trailern med Zlatan. Skälet var nyfikenhet sett till att jag vet hur mån han är om sitt värde och inte alltid gör sånt, och fick helt enkelt svaret att man bytt ut sin intervju med Zlatan mot en trailer.

Det blev ett missförstånd med källan och slarvigt att mig att inte kolla än noggrannare, men det var ingen nyhet på det sättet utan mer underlag till en diskussion. Det var en tidigare intervju som byttes ut, den i samband med Sveriges match mot Norge i augusti, och sedan sköt väl Kanal 5 och SBS/Discovery in extra stålar för att göra trailerinspelningen.

ANNONS

Att en intervju är billigare än en trailerinspelning fattar även jag, det handlade mer om att hålla sig med en redaktion som bevakar landslaget kontra att bara satsa då och då. Fast det har vi naturligtvis olika åsikter om, men om alla rustade ner sina redaktioner vore det en tråkig utveckling.

Så grundproblemet att man byter bort en redaktionell sittning mot en kommersiell produkt återstår, och det är klart att i dagsläget saknar Kanal 5 plattformar och verksamheter och sändningar där man hade haft rejäl nytta av en intervju med Zlatan inför en träningsmatch mot Norge. Annat inför VM-kvalet, vilket ju är kanon.

Publicerad 2013-09-04 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto