Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bragd eller inte i Dublin, det är frågan?

HÄR är min krönika om Anders “Taco” Svensson som ordnade fredagsmyset.

***

Länge sedan jag fick sådana reaktioner på twitter. Skälet? Vi hade använt ordet bragd när det gällde Sverige seger borta mot Irland. Är det en bragd eller inte? Sett till att landslaget varit hårt kritiserat och Erik Hamrén körde med två mittbackar som aldrig startat en tävlingslandskamp ihop och ett nytt innermittfält så är det nära bragdbegreppet.

Nej, det beror inte på att jag röker holk, är full, vill bli som Aftonbladet eller våldtar ordet bragd. Utan det handlar om snabba ryck när redaktionen i Stockholm och vi utsända i Dublin tillsammans får ihop texter och sätter rubriker. Där och då är känslan att det är en bragd och visst är det i gränslandet till en sådan.

ANNONS

Många har invändningar att Irland är ett skitlag. Ett skitlag? Åtta Premier League-spelare och tre från Championship från start mot ett svenskt landslag som innehöll en allsvensk 37-årig spelare. Ja, det går naturligtvis att diskutera om det här var en bragd för även om Tyskland vann har med 6-1 så har Trapattoni bara förlorat fyra kvalmatcher.

De som vunnit i Dublin är tyskarna, italienarna och fransmännen, och nu svenskarna som var rejält pressade inför matchen. Österrike som körde över Blågult i Wien i juni fick bara 2-2 i Dublin och det efter en sen kvittering. Så att kalla segern en bragd – den första svenska vinsten här på 64 år – är i gränslandet men går givetvis.

Särskilt när matchvinnaren är en spelare som till och med förbundskapten Hamrén ifrågasatt som startspelare och mest velat ha som inhoppare. Då kliver Anders Svensson från Europas 23:e liga in och avgör VM-kvalet där en förlust hade betytt att man kunnat glömma Brasilien helt och hållet.

***

De irländska journalisterna krävde att Giovanni Trapattoni skulle avgå efter att ha blivit utbuad.

ANNONS

***

Här hittar ni fakta om VM-kvalet och möjligheterna att ta sig till VM som tvåa – om de små chanserna att Sverige blir sämsta tvåa och hur man går till VM som grupptvåa.

***

Vakterna på Aviva Stadium var sämre än på Friends. Hur är det möjligt?

***

Mot Astana.

Publicerad 2013-09-06 kl 23:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto