Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans nya kontrakt borde få Karl-Erik att "go bananas"

Lundhs blogg

Krönika efter första omgången av Champions League och om vilket tråkig och förutsägbar fotbollsvärld Uefa:s FFP bidrar till. Blir lika stängd som den nordamerikanska proffsidrotten, men utan dess draft som ger de sämsta möjlighet att utmana.

***

Stort att Fotbollskanalens tidigare Englands-bloggare Marcus Christenson nu är ny fotbollschef på engelska Guardian. Bara att gratulera och ni som följde bloggen vet att han kan sina saker, men att slå sig in på Englands bästa tidning är imponerande.

***

Efter en sommar av rykten om en Zlatan-flytt från Paris SG slutar det med att anfallaren får ett nytt kontrakt med klubben. Zlatan Ibrahimovic förlänger till 2016 och får upp lönen till 15 miljoner euro netto (cirka 127 miljoner kronor), enligt L’Equipe.

Onekligen starkt jobbat av den snart 32-årige anfallaren, och hans agent Mino Raiola, att lyckas höja värdet på marknaden som trots allt är begränsad sett både till hans ålder och sett till att han redan låg högt lönemässigt.

Annons

Samtidigt har Zlatan betytt mycket för PSG och det är bara att gratulera honom till kontraktet. Gäller det även denna säsong så betyder det att han tar in en dryg miljard kronor ovanpå de 115 miljoner kronor han fick för första säsongen i Paris. Wow, liksom.

Om någon är värd de pengarna? En helt irrelevant fråga sett till att någon vill betala det. Givetvis kan man ha synpunkter på att emiratet och diktaturen Qatar skickar i väg en rad miljarder på olika former av idrottssatsningar, men jag har svårt att hetsa upp mig över det.

Världen har betydligt större problem, och de bästa i världen tjänar sjuka pengar, och det oavsett om de är bankirer, uppfinnare, företagsledare, underhållare, författare, skådespelare, artister eller idrottare. Livet är inte rättvist och lär aldrig bli det heller.

Sett till att Zlatan Ibrahimovic nu har förläng kontraktet att gälla även över hela nästa kvalperiod så borde Karl-Erik Nilsson o Co på SvFF att ställa till med fest. Allt tyder därmed på att lagkaptenen kör vidare med landslaget med sikte på EM i Frankrike 2016.

Annons

Då har Michel Platini dessutom utökat mästerskapet till 24 lag så Sverige har en synnerligen god chans att nå hela vägen dit, och med Zlatan ombord så blir det fart på karusellerna kring förbundet och möjligheten att sälja ut Friends Arena fler gånger ökar.

Naturligtvis är det ingen garanti att Zlatan kör vidare i Blågult, för ingen vet vad som händer i höstens VM-kval och om Erik Hamrén är kvar, men om han är kvar i PSG och sedan kan få avrunda med ett mästerskap i Frankrike så är det en bra slutkläm på karriären.

Dessutom är ett mästerskap till ännu en trigger för Zlatan, att sätta fler rekord även för landslaget och fortsätta göra avtryck. Sett till så bra det gått i landslaget de senaste åren så är han en tillgång, även om hans personlighet till viss del går ut över andra i laget.

***

SUPERLIVE är tillbaka i kväll. Först på fotbollskanalen.se och sedan i TV4-Sport. ALLA DETALJER FINNS HÄR.

Annons

***

Basel och Behrang Safari stod för en mäktig skräll i London. Det schweiziska laget var starkt redan i vårens Europa League men det här överraskade trots Chelseas svaga säsongsstart och att José Mourinho inte får det så lätt.

***

Ola Toivonen verkar inte ha skaffat så många vänner i Holland. Tristast är att han inte riktigt fått fart på karriären nog för att kunna komma till de toppklubbar han drömmer om, och det krävs en hel del i PSV Eindhoven för att det ska bli verklighet.

Även om han blir gratis nästa sommar eller i januari kostar en bråkdel av de 40 miljoner kronor som Norwich ville betala är inte marknaden för spelare särskilt lätt. Det kryllar av spelare som är utan kontrakt och i de länder där det är ekonomisk kris vill spelare i väg.

***

Inser att Elfsborg får det svårt i Europa League då både Salzburg och Standard Liège är i toppslag och sett till att Borås-laget inleder mot dem så kan det bli uppförsbacke direkt och noll poäng efter två omgångar.

Annons

Ett kryss i Österrike vore värt mycket men då måste defensiven verkligen sitta. Orkar Anders Svensson ta fram en ny Dublin-insats? Då finns möjligheten, men det blir en jobbig match för Lennartsson o Co.

***

Ett riktigt roligt och pricksäkert inlägg om Viasats Lars Lagerbäck, om att spekulera och hur det påverkar tränare och spelare.

***

Falkenbergs FF är på väg mot allsvenskan. Häftig revansch för Hasse Eklund som var assisterande i Landskrona i fjol och hade svårt att hitta jobb när han och Henrik Larsson inte fick nytt kontrakt med klubben.

FFF krossade Bois onsdag kväll och tänk att lagen möttes på försäsongen då Landskrona vann enkelt och tränare Eklund skrev följande på sin blogg på alltidfullsatt.se:

“Laget spelade en tempostark och fartfylld fotboll under lördagens match och visade upp en imponerande skicklighet i passningsspelet. Helt ärligt så hängde vi i Falkenbergs FF inte alls med i svängarna. Ställningen blev 4-0 i paus, men siffrorna var närmare 6-0 än 4-1 enligt matchbilden på planen. Nu kanske inte Falkenberg är en rättvis värdemätare då vi förväntas att hamna i slagsmål om bottenplaceringar under 2013, men detta spel kommer garanterat att ge en plats i topp-3 i tabellen för BoIS. Laget hade ett varierat anfallsspel och vi fick aldrig grepp om BoIS och deras offensiv. Bara att lyfta på hatten och erkänna att det var klasskillnad !”

Annons

Verkligheten blev en helt annan för Landskrona och Falkenberg och det är en charm med fotbollen att det inte är givet. Åtminstone inte längre ner i seriesystemen.

***

Guardians David Conn är en favorit och hans sammanställning som visar att Glazers övertagande av Manchester United hittills kostat klubben över sju miljarder ger perspektiv.

Publicerad 2013-09-19 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto