Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klart Zlatans app skakar om och alla som sågar mig, hit ska ni vända er

Efter att Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic tågat genom mixed zon fredag kväll och knappt svarat på några frågor och bara hänvisat till sin kommersiella produkt, appen Mikz, så är det givet att pressa fotbollschefen Lasse Richt (som själv gick bredvid Zlatan och skrattade åt app-hänvisningen).

För nackdelen med appen är att den inte öppnar för att ställa några frågor till Zlatan om något, inte ens om appen. Där är det någon annan som lägger ut svaren på lite väl valda frågor. Så det blir Richt, som är chef för landslaget, som får svara på frågorna och det är en del som poppar upp direkt – och du ser det här:

För det första, ska en svensk lagkapten kunna kapitalisera på sitt spel i landslaget?

För det andra, varför har man ändrat på regelverket kring bilder från omklädningsrummet och landslagets innandöme efter att Zlatan skaffat en app?

För det tredje, hur ska det gå att ställa följdfrågor?

För det fjärde, vilken roll har appen gentemot förbundets egen hemsida?

För det femte, ska landslagets presschef vara underordnad Zlatans app?

Det finns naturligtvis fler frågor och det visade sig att förbundets marknadschef Camilla Hagman varit informerad om appen men inte fört vidare informationen till landslaget.

Så Zlatans app var en total nyhet för Lasse Richt och det var inte fotbollschefen nöjd med, och det finns många aspekter av det. Kanske är det så att SvFF har ägarintressen i Mikz? SvFF är med i appen ihop med Burger King, MQ, Max, Bose, CDON och många andra.

Det var även en massiv reklamkampanj för appen utanför Friends Arena och inne på arenan. Oavsett så har Zlatans app skakat om rejält i landslaget, det var uppenbart efter snacket med Lasse Richt som egentligen inte ville svara på några frågor på grund av känsligheten.

Jag vet givetvis att de flesta fans tar Zlatans parti här och jag har redan känt av ilskan via sociala medier. Jag tar det, för mitt jobb är attt ställa frågor och att en del stör sig på det är inget jag kan ta med i beräkningen.

Varför ska man vara rädd för att ställa frågor om Zlatan och en del av det som rör annat än spelet. Den myten är det alldeles för många oinsatta som sprider, det stämmer inte att alla vi som bevakar Zlatan bockar och bugar för honom.

Nej, jag är inte bitter. Varför skulle jag vara? Jag är inte direkt i närheten av honom. Jag unnar Zlatan varenda euro han drar in. Det är en fantastisk industri som han skapat helt på egen hand och det har varit en häftig resa som vi aldrig sett maken till i Sverige tidigare.

Han är att gratulera, precis som landslaget som får ha ett sådant äss, och alla fans som älskar Zlatan. Bara insatsen mot Österrike var magnifik och mål och assist talar ett tydligt språk.

Och ett ifrågasättande betyder INTE att jag inte anser att Zlatan är en fantastisk spelare. Utan tvekan Sverige bästa genom tiderna. Precis som alla andra människor har han fler sidor och det måste vi bevaka, och naturligtvis har en sådan superstjärna en stor påverkan på landslaget. Det är ingen nyhet att han har ett eget regelverk, men appen gör det uppenbart.

Om ni är missnöjda så är det bara att ta kontakt med mina chefer: hans.pekkari@tv4.se och emir.osmanbegovic@tv4.se. Jag kör på med mitt jobb så länge innan säger något annat, och det innebär en del frågor som inte alla gillar.

Ni kan givetvis kommentera här på bloggen, och alla seriösa inlägg ska jag svara på.

***

Känns inte som om någon i landslaget har koll på seedning, rankning och annat. Däremot är det inte någon som är sugen på Island. Isaksson vill ha Turkiet, Martin Olsson vill se Frankrike och Anders Svensson hade dålig koll.

***

Zlatan lämnar landslaget. Avstängd mot Tyskland. Oklart med ersättare.

Publicerad 2013-10-12 kl 11:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons