Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

På Candy Shop bygger Löw lag

Lundhs blogg

[youtubeplay id=”06MYv4EsheM” size=”large”]

Tyskland fixade VM-platsen mot Irland i fredags kväll och efter det drog Jogi Löw tussarna. Spelarna fick fritt blås att festa fram till sent söndag kväll. Rapporterna från det tyska träningslägret på Candy Shop i Köln talar om att VM-favoriterna jobbar på lagsammanhållningen inför Brasilien. Något fokus på Sverige finns inte.

Tyskarna tar inga fångar på sitt träningsläger.

Annons

Inga uppgifter från den tyska festen tyder på att Löw spelat upp sekvenser från andra halvlek i Berlin. Då det tyska landslaget under en halvtimme tappade 4-0 till 4-4, men det kanske var dolt i drinkparaplyerna?

Det tyska manskapet flyger till Stockholm på måndag och har en presskonferens och en träning samma dag innan man börjar ladda för match. Betydelsen av den är ringa för det tyska landslaget.

Möjligen att de då kan piska upp en revanschlust efter 4-4 i Berlin men det är knappast troligt att det räcker. Eller att Löw satsar på spelare utanför elvan? Risken är överhängande att det blir som i november 2010, då det blev 0-0 på Ullevi.

Betyder naturligtvis inte att det är en promenad i parken för de svenska spelarna, men det är givet så att de tyska stjärnorna har fokus på helgens ligaspel och påföljande Champions League. Att då behöva flyga till Sverige och spela en landskamp…ja, det är inget de hetsar upp sig för.

Annons

Tyska stjärnan Thomas Müller lovade Expressen att det blir fullt drag från tyskarna och att det inte finns några vänskapslandskamper längre. Just det sistnämnda är så långt från sanningen man kan komma. Landskamper som inte gäller något blir oftast fruktansvärt avslagna och det är ett skäl till att klubbarna är på väg att få bort dem.

***

Johan Elmander ber om ursäkt efter filmningen och backar. Helt rätt, sedan kan man undra varför han inte backade redan i mixed zone? Ja, ja, det är sådant som händer i stridens hetta.

***

Här är Hamréns elva mot Tyskland: Isaksson – Johansson, Antonsson, Nilsson, Olsson – Larsson, Svensson, Toivonen, Elm, Kacaniklic – Elmander.

Möjligen att han går på annat alternativ till Elm eller Toivonen, som ser svag ut på träningen, men det handlar nog om att få till fem man på mittfältet och man kan se Wernbloom som en terrier som tia och sedan Elmander på topp. Sedan är Lustig tveksam och då är Adam Johansson ersättare.

Annons

***

Man inser att appdramatiken skakat om när det både droppar in mejl från Dan Olofsson och en av de ledande i Mikz. En fascinerande grej kring det hela är att Zlatan aldrig ger intervjuer till förbundets egna produktionsbolag Onside som följer landslaget på nära håll hela tiden. Jag har aldrig sett att Andreas Vanberg gjort en intervju med lagkaptenen.

***

Udda att jobba en söndag utan Fotbollskanalen Europa. Tillbaka nästa söndag.

Publicerad 2013-10-13 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto