Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Först Zlatan och sedan mot värmen

Lundhs blogg

Flyget till Lissabon lyfter i eftermiddag och det är inte fel att lämna den skånska vintern i Stockholm – rått, regnigt och mörkt – för runt 20 plusgrader i Portugals motsvarighet.

Alltid varit svag för den staden och hoppas att vi kan hitta någon lämplig Churrascaria för att under några timmar lägga bort oron för miljön och bara köttfrossa.

Aldrig ätit bättre kött än under EM i Portugal 2004 då det var så ont om hotell att vi i Expressens trupp hade blivit inbokade i ett Ibis-liknande hak i ungefär motsvarigheten till Märsta en bra bit utanför Porto.

Rätt deppigt hotell men runt hörnet fanns den mest fantastiska köttkrog jag ätit på. Dessutom kostade måltiden i princip ingenting och grönsakerna höll högsta klass.

Ihop med ett av mina absoluta favoritöl – Super Bock – i rätt små glas och iskall så är det närmast den kompletta middagen. Kyparna kommer hela tiden springande med spett med olika köttsorter som grillats till perfektion.

Annons

Svider lite att inte få bo ute i Caicais eller Estoril och att landslaget skulle ha lagt hela uppladdningen där. Men det är ett ökat sportsligt allvar som gäller och därför blir man kvar i Sverige.

För första gången såg jag en uniformerad vakt på spelarhotellet. Är det mot medierna, fans eller finns det andra som vill in på Scandic Park?

***

Anders Jansson var ett lyft för Fotbollsgalan och hade många sköna skämt, och Anna Brolin rattade det hela på ett imponerande vis. Jag gillade dessutom Caroline Winbergs grej där hon jämförde modeller och fotbollsproffs och hur lika de är.

***

Zlatan och Cristiano gjorde en reklamfilm ihop för rätt många år sedan. Eller ihop? Det var mer ett “battle” där superstjärnorna tävlade i tricks med Eric Cantona som domare. Mest fascinerad över Zlatans frisyr.

Annons

[youtubeplay id=”od2M_0YhSHM” size=”large”]

***

Prognosen talar för 14-15 plusgrader fredag kväll när Portugal tar emot Sverige.

***

Bertil Rignäs är garanterat historia i IFK Göteborg. Kvitton måste kommunala chefer ha järnkoll på. Särskilt i Göteborg.

***

Matcharenan Estadio da Lúz är oerhört häftig och det var drag där när jag såg Portugal-England under EM 2004 och då Svennis o Co åkte ut efter straffdrama.

***

Få skandaler på galan och efterfesten. Eller rättare sagt, jag såg få skandaler. Det var bara nån spelare som var en aning för styrkt i ett tidigt skede och ville göra upp med en annan profil, men det gick att tona ner.

***

Landslaget kör stängd träning även i dag på Friends Arena och direkt efter träningspasset är det presskonferens med Zlatan Ibrahimovic. Innan dess är det mixad zon för ett gäng spelare: Jonas Olsson, Johan Elmander, Andreas Granqvist, Alexander Kacaniklic, Ola Toivonen, Jimmy Durmaz.

Annons

Förhoppningsvis har bilgate blåst över efter att förbundet inte backade direkt men åtminstone gläntade till att man kunde gjort det något bättre. Att Karl-Erik Nilsson är gammal kommunalpolitiker går inte att skoja bort, han kan det här med en ordsvada och försöka vända ett haveri till något bra och låtsas att det regnar.

Fantastisk inledning där Nilsson tycker det är bra att det blivit reaktioner och att SvFF-styrelsen visste att det skulle bli reaktioner. Sedan avslutningen: Slutet gott, allting gott.

***

Ekwall med på en landslagstripp igen. Det var ett tag sedan, ska bli spännande att följa honom i aktion igen.

Publicerad 2013-11-13 06:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto