Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur gick det snett igen, Adidas

Lundhs blogg

Adidas har släppt den nya svenska landslagströjan som gör premiär på fredag i Lissabon. Snygg? Nej, inte min favorit direkt och då var den förra bättre.

Tyvärr är Sverige för litet och man får anpassa sig till det tyska bolaget som tar fram ett antal modeller efter större länders önskemål och sedan byter man bara färger.

Har svårt att förstå den röda randen och överhuvudtaget så är det inte snyggt med flera ränder över bröstet. Adidas tröjor kommer att gå att känna igen.

Fast det räcker att kolla in Tysklands dräkt så fattar man att Sverige har fått ta något liknande och sett till att tyskarna räknar med att sälja över en miljon tröjor trots kritik så inser man att SvFF har svårt att sätta emot.

Annons

Nej, det ska vara enkelt och stilfullt. Det engelska landslaget har via Nike fått en av de snyggaste dräkterna och det är när designers får leka med för mycket färger och inslag som det går snett.

Bäst vore om SvFF kunde ha en lite tillverkare som var redo att göra mycket för landslaget sett till att man var en stor kund. Nu är landslaget en liten fisk i en stor damm för Adidas har råd att tjacka in och allt hänger på stordriftsfördelarna.

Följden blir att Hamrén o Co får åka till VM-playoff i en ny dräkt som jag hoppas inte säljer så mycket så att Adidas lär sig att göra snygga dräkter även till det svenska landslaget.

***

Förstår inte riktigt att Jonas Olsson blir så irriterad över frågorna om José Mourinho, Musse Pigg och att det hettade till på Stamford Bridge. Det är väl bara att garva åt det. Gav han oss fingret?

Annons

***

Cristiano Ronaldo tränar. Åh, fan.

***

Har seglat till Lissabon en gång med en norsk minst sagt galen skeppare som de prostituerade i hamnen var på “first-name-basis” med. De visste att han hette Stig, vi kallade honom Svin-Stig. Han mönstrade som tur av där.

Att vi sedan var tre man utan skepparexamen som fick segla båten från Lissabon till Kanarieöarna, och hamnade mitt i en storm som gav vågor som var högre än masten, och höll på att gå under med man och allt, var något vi fick tugga i oss.

***

Pelle Olsson!

***

Tänk att SvFF nästan erkände att man gjort fel. Undrar hur man ska lösa bilarna ekonomiskt? Det blir dyrt om man även ska stå för skatten för Anders Svensson och Therese Sjögran, vilket uppgifter gör gällande.

Inte nog med att SvFF då får betala arbetsgivaravgifter på bilen på cirka 150 000 kronor och även köpet av den på cirka 300 000. Ska man sedan fixa skatten är det 200 000 netto och då måste man betala en lön på 400 000 och nya arbetsgivaravgifter på 120 000 kronor.

Annons

Totalt hamnar varje bil på cirka en miljon kronor i utgift. Lite drygt en miljon för Svensson som säkert har högre skattesats än Sjögran och en knapp miljon för LdB-spelaren. Tur att SvFF har lite rabatt hos Volvo.

***

Vad händer om Super-Bo inte får styr på Dif?

***

Drygt 60 000 på läktarna på Estadio da Lúz och följande elva på andra sidan: Patricio – Pereira ,Pepe, Bruno Alves, Coentrao – Veloso, Meireles, Moutinho – Nani, Postiga, Ronaldo. Ja, det blir inte lätt.

Publicerad 2013-11-13 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto