Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensson och Olsson borde starta

Lundhs blogg

Erik Hamrén skiftar inte spår utan kör vidare på Rasmus Elm centralt och mittbackarna Pelle Nilsson och Mikael Antonsson och förbundskaptenen avstår från att satsa på Anders Svensson och Jonas Olsson från start. Visst, kontinuitet är en sak men här är det ett väldigt tveksamt val inför ödesmatchen.

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Mikael Antonsson, Per Nilsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Kim Källström, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander

Rasmus Elm må ha potential, men han har fått en mängd chanser från start i landslaget och inte levererat. När Sverige väl hade kniven på väg in i strupen så satsade Hamrén på Anders Svensson mot Irland, Kazakstan och Österrike. Seger i alla tre matcherna, och om han inte orkar mer än 60 minuter byt ut honom då.

Mittbackarna Antonsson och Nilsson har allt annat än bra form och givetvis sitter den osäkerheten i huvudet även om de gjort det okej i landslaget. Att då rata en spelare i toppslag som Jonas Olsson och som möter den här typen av spelare vecka ut och vecka in och är vass på huvudet är vågat.’

Annons

Störst är dock ratandet av Anders Svensson och det är svårt att förstå sett till hur hösten sett ut. Kim Källström går möjligen före Elm sett till att CSKA-spelaren inte lirat så mycket och nästan aldrig nått sin potential i landslaget och att veteranen spelat många sådana här matcher.

Kan inte komma på en riktigt dominant insats i VM-kvalet av Elm och det vore trist att bränna VM för att han ska få en chans. Det är talande att se på statistiken som Infostrada tagit fram:

Sedan EM 2012 har Anders Svensson spelat 11 tävlingsmatcher för Sverige. 5 från start: 2,40 poäng per match. 6 som inhoppare: 1,50 poäng/match.

Är även osäker på Alexander Kacaniklic sett till hans svajiga höst och i Blågult har han bara varit sådär och hade kunnat tänka mig att ha Martin Olsson på den platsen och ha Pierre Bengtsson bakom honom (eller egentligen ännu hellre Behrang Safari). Olsson är inte oäven framåt och är starkare bakåt och helt respektlös.

Annons

***

Det är ledsamt att se tiggarna, gatusäljarna som har det tufft och ett nedgånget Lissabon och hela tiden få erbjudanden om att köpa narkotika. Andas hopplöshet.

***

Rejält med sändningar i dag och vi inledde på ett hotell med fungerande bredband och där gick Ekwall, Backe och jag igenom startelvan:

Från 14:00 är det fullt ställ och det är bara att haka på via tv, dator och/eller fotbollskanalens appar för ipad, iphone, android och tablet. Alla finns att ladda ner gratis så att ni inte missar något av dramatiken. Här är schemat:

  • 14:00 Dokumentär Fokus Zlatan, fotbollskanalen.se
  • 16:00 Dokumentär Fokus Ronaldo, fotbollskanalen.se
  • 19.00 – 20.00 Studio i TV4 Sport/fotbollskanalen.se
  • 20.00 – 20.30 Studio på fotbollskanalen.se
  • 20.00 – 22.00 Island – Kroatien i TV4 Sport, fotbollskanalen.se.
  • 20:30 – 22:35 Zlatan-CAM och CR7-CAM på fotbollskanalen.se
  • Annons
  • 20.35 – 22.35 Portugal – Sverige i TV4, på fotbollskanalen.se
  • 20.45 – 22.35 Grekland – Rumänien i TV4 Sport Xtra
  • 22.35 – 23.00 Studio i TV4/fotbollskanalen.se
  • 23.00 – 23.30 Studio i TV4 Sport/fotbollskanalen.se

ALLA DETALJER FINNS HÄR.

***

Fredagskrönikan pekar ut vår tids pirater och det är IOK, Uefa och Fifa.

***

Hoppas Lars Lagerbäck tar Island till VM.

Publicerad 2013-11-15 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto