Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Guidetti har chansen, men måste få speltid

Efter lång tid av “silenzio stampa” bröt John Guidetti tystnaden och gav Andreas Sundberg en lång intervju om passningen han fick av Zlatan, om ett eventuellt klubbyte i januari, om landslagets chans i tisdagens VM-playoff mot Portugal och en eventuell VM-chans för Manchester City-spelaren.

ANNONS

Kul att höra honom igen, och han har helt rätt i att han legat oerhört lågt. Det är någon intervju med sportbladet.se och någon med SVT:s Johan Kücükaslan och en kortis när han var i Stockholm det senaste året men i övrigt har han legat lågt. Medier har åkt till Manchester, till Norwich och en del andra ställen men City och hans pappa Mike har skärmat av honom.

Rätt strategi? Jo, det är förståeligt att han vill ligga lågt när han inte spelar alls och bara kör rehab men det kanske har varit en aning för lågt sett till att spekulationerna om skadan och skadorna bara vuxit. Bäst sänker han dem genom att börja spela och förhoppningsvis så presterar han på planen och ger eko den vägen istället.

Sett till att John  Guidetti inte spelat A-lagsfotboll sedan i april 2012 så är det naturligtvis en bra bit att vandra innan han kan tänka på A-landslaget. Först och främst handlar det om att få speltid i U21-landslaget mot Malta (som går att se på TV4-Sport/fotbollskanalen.se på tisdag) och sedan få speltid i en klubb.

ANNONS

Tveksamt om Manchester City är rätt då. Kanske bättre att gå på lån till Championship? Eller ännu bättre Feyenoord i Holland eller mindre klubb i Tyskland, Italien eller Spanien. Det handlar om att få spela match på match och på sätt bygga upp sig och se om det han visade under en säsong i Rotterdam är kvar efter den svåra nervskadan.

Om han kommer i gång och skickar in mål är det givetvis så att A-landslaget är nära. Skälet är delvis att konkurrensen bakom Zlatan inte är stenhård och att Guidetti under 2011-12 visade prov på ett kombination av självförtroende, driv och avslutningsförmåga att han alltid kommer att vara intressant om han är i slag.

***

Tänk att SVT körde “gangsta”. Träning inför OS.

***

En söndag utan Fotbollskanalen Europa är alltid lika konstig.

***

Hade missat att Kim Källström var klar som expert för Viasat. En vass rekrytering.

ANNONS

***

Erkan Zengin är alltid Erkan Zengin.

Publicerad 2013-11-17 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto