Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vem är Sveriges Nigel de Jong?

Howard Webb dömer Sverige-Portugal och Sebastian Larsson var nöjd med att det var en engelsk domare som tar hand om returen. Skälet var enkelt: “Då kan vi skicka på honom lite extra“.

Annars är Webb mest känd för att han bara gav Nigel de Jong ett gult kort i VM-finalen för en karatespark på Xabi Alonso som fick hela världen att rasa mot både holländaren och den engelska domaren.

[youtubeplay id=”Mox8Ei-qado” size=”large”]

Howard Webb har i efterhand erkänt att han borde gett de Jong ett rött kort. Den engelska domaren anses som en av världens bästa men får ofta kritik i England för att han behandlar Manchester United på ett förmånligt sätt och det finns många bilder som signalerar det:

Zlatan Ibrahimovic har bara haft Webb i Champions League-matcher och då har det blivit två gula kort men inga mål. Däremot har Ronaldo fått ett rött kort av Webb i ett derby mellan City och United.

Sverige behöver nog smälla på en del på tisdag kväll om hoppet om VM ska leva, däremot kan man nog inte lita på att Howard Webb låter det vara fritt blås bara för att han är engelsman.

Cristiano Ronaldo är inte dummare än han tidigare lyft fram engelsmannen som en av de bästa domarna: “Sanningen är jag gillar den här domaren väldigt mycket. Han är engelsman, han har dömt många av mina matcher och jag tycker om honom väldigt mycket”.

***

Skönt kaos i den mixade zonen i dag. Avspärrningarna kunde inte hålla emot trycket. Säger en del om matchens dignitet.

***

SVT:s Jane Björck svär sig fri. Det är inte hon som körde “gangsta” mot SvFF som fick dem att hänga upp skynke.

***

John Guidetti-intervjun som Andreas Sundberg gjort går vidare. Här är del två:

***

Tobias Hysén till Israel och Maccabi Haifa? Ja, det är inte svårt att förstå om han vill komma i väg en sväng till och tjäna bättre än i IFK Göteborg. Samtidigt svårt att se en klubb betala vad den snart 32-årige anfallaren är värd för Blåvitt. Även om klubben kan vara sjysst så betalade man väldigt mycket för honom 2007 och han har varit bra betald och har två år kvar på kontraktet.

Publicerad 2013-11-18 kl 12:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons