Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klart Malmö ska göra mycket för att få hem Rosenberg

Alla moders rövbombning i Fotbollskanalen Europa. Missa inte den. Herregud, bollens mönster måste vara intatuerat på killen.

***

Krönika om att det är dags att ta sportjournalistik på allvar. Otroligt nog är det många som inte gör det än.

***

Zlatan Ibrahimovic i Borussia Dortmund? Ja, det hade verkligen varit något.

***

Baksmällan efter en landslagssamling är inte att leka med. Tog någon dag att kravla sig upp ur skyttegravarna och ytterligare någon dag för att räta på sig. Blir värre med åren, precis som riktiga baksmällor.

***

Markus Rosenberg är långt från spel i West Bromwich Albion och har dryga 18 månader kvar på kontraktet i Premier League. Är Malmö FF ett alternativ? Självklart har klubben förhört sig och givetvis är det en information man även vill ha ut till fansen. Inte minst för att man vill signalera att man är aktiv.

Det vore tjänstefel om MFF och Per Ågren inte gjorde allt för att hålla en bra kontakt och öppna för en återkomst till klubben. Ännu håller Rosenberg hög klass och det är en fin symbolik i att han väljer att återigen dra på sig den ljusblå tröjan.

Kul att Sydsvenskan citerar en intervju i engelsk press från i oktober men fotbollskanalen.se pratade med anfallaren efter det och talade om just Malmö FF. Då svarade han följande på möjligheterna att gå till Malmö FF: “Det är klart att drömmen hade varit att avsluta cirkeln där allt började en gång i tiden men sedan handlar det om tajming.

En fördel Malmö FF har är att man kan vara hyfsat kall i januari för det svenska transferfönstret stänger senare, och om Rosenberg inte hittar något alternativ i januari är MFF säkert en möjlighet. Trots allt vill han gärna avsluta karriären i den klubb där han började den och det är inte dumt att komma till en klubb som ska kvala till Champions League.

Problemen för Malmö FF är några stycken:

* Markus Rosenberg sitter på sitt bästa kontrakt i karriären efter att ha flyttat som Bosman till Premier League. Runt en dryg miljon pund netto om året lär det handla om, och en flytt innebär att han ska avstå kanske 15-20 miljoner kronor. Kanske inget man vill som 31-åring?

* WBA vill möjligen ha betalt för Rosenberg men lär få svårt att få det sett till att han knappt spelat under sina 18 månader där. Klubben lär knappast betala ut delar av hans kontrakt utan att få pröjs och det är en svår ekvation att lösa.

* Malmö FF:s ekonomi är varken så likvid eller stark att man kan ge Rosenberg en signing bonus som de Anders Svensson och Tobias Hysén fick när han flyttade hem. Vilket gör att han säkert funderar ett varv extra.

* I Tyskland är Rosenberg fortfarande ett starkt namn men frågan är om en klubb på nedre halvan kan mäta sig ekonomiskt med FC Köpenhamn, Ålborg eller Bröndby som har hjälp av den danska skatteeffekten? Det skulle även innebära att han fick spela i ett topplag och i FCK:s fall i Europa. Precis som Olof Mellberg kan ett danskt stopp locka.

I slutändan handlar det om vad WBA vill göra med anfallaren som aldrig riktigt haft Steve Clarkes förtroende. För efter en stark försäsong så värvade ändå managern in flera anfallsalternativ under den sista dagen och speltiden har precis som bänktiden varit begränsad. Så något möte lär parterna ha inför januari.

Därefter är det upp till Rosenberg att kolla vilka alternativ som finns och därefter välja väg. Det är lätt att klandra en spelare för att låta plånboken styra men naturligtvis spelar det roll för individer hur de fyller på pensionen. Det är nu man kan tjäna pengar och sedan kanske inte möjligheten kommer tillbaka.

Hade gärna sett att Malmö FF och allsvenskan fick en profil som Markus Rosenberg till den allsvenska premiären men har också full respekt för att det kan sluta med andra lösningar för anfallaren. Oavsett så tror jag inte det sista ordet är sagt, och MFF gör givetvis rätt i att ligga på anfallaren som har hjärtat i klubben.

***

Pep Guardiola går i Lagerbäcks skola.

***

Varför lämnade Nina Wernbloom WAG-portalen Behindeveryman?

***

Ombyggnaden av Slussen har börjat så smått och de drar om cykelbanorna hej vilt. Stöp på en trottarkant som dolde sig i mörkret i fredags och klarade huvudet men sänkte axeln och ett gäng kläder. Är det Sten Nordin som ska ha räkningen?

***

Lars Lagerbäck och Island ser jag gärna att Sverige slipper i EM-kvalet. Lottas 23 februari i Nice.

***

Killen i kassan på Stadium: “Jag menar inget illa men jag trodde inte du var så gammal.” Hur tar man det? Blev både ledsen och glad, men mest ledsen.

Publicerad 2013-11-25 kl 14:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons