Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson och Falkenberg är en "win-win"

Lundhs blogg

Henrik Larsson har haft svårt att få tränarjobb efter sina tre år i Landskrona Bois. Istället har han varit assisterande i moderklubben Högaborg, gjort några inhopp ihop med sonen Jordan Larsson och gått klart PRO-utbildningen i SvFF:s regi.

Det blev till slut allsvenska nykomlingen Falkenbergs FF. Kanske är det som någon nära Henrik trodde, att han är för dyr? i Bois hade han 45 000 i månaden? Eller så hänger det ihop med ryktet om att Henrik Larsson inte är den som är lätt att jobba med?

Ja, det ryktet har naturligtvis en grund i att fler än Bois upplevt att Larsson inte alltid vill ställa upp för sponsorer och medier i den utsträckning som de ansvariga önskar. Lägg till att han är van vid särbehandling och emellanåt sett till att han fått det på resor och dylikt.

Sedan var det så att Landskrona efter ett starkt första år tappade år två och år tre. Framför allt förlorade man Joakim Persson som spelande mittback men Larsson satsade även på fel keeper, hade otur med skadan på Fredrik Karlsson och satsningen på Marcus Lantz gav inte tillräcklig effekt.

ANNONS

Kanske läste även motståndarna in hans 4-3-3 efter 2010? Ändå får man säga att Larsson inte hade det bara lätt i Landskrona. En rätt tunn spelartrupp med begränsat material, och glöm inte att Falkenberg vågade satsa på Larssons assistent Hans Eklund och fick utväxling.

Det var inte direkt så att Landskrona ville behålla Hasse Eklund och inte heller att kön av klubbar som ville värva honom var lång. Däremot vågade Falkenberg gå på Eklund som lovade att hålla klubben kvar i Superettan.

Där låg alltså målet för FFF inför säsongen, men verkligheten blev annan och med några smarta värvningar (Otto Martler!) och ett spelande kollektiv så klev klubben upp i Allsvenskan under ledning av Hasse Eklund.

Efter segerfesten försvann tränaren, skyttekungen, backklippan och den offensive yttern. Ni fattar, Falkenberg har smart nog accepterat sin plats i kedjan och tänker sig att slåss med de resurser man har. Det är rätt att inte riskera existensen.

ANNONS

När man nu jagar nyförvärv är det säkert så att en del kan lockas av att spela under Henrik Larsson. Självklart har han krav men kan också utveckla en del av spelarna, oavsett om det blir allsvenskt spel även under 2015.

Gillar att han redan är tydlig med att spelarna ska vilja komma vidare med sina karriärer från Falkenberg precis som tränare Larsson vill vidare mot de större klubbarna och arenorna ute i Europa.

Det är egentligen en win-win. Falkenberg får en tränare som höjer profilen på klubben rejält och som har intressanta egenskaper och är hungrig att visa vad han kan sett till ambitionerna att gå långt även som tränare.

Henrik Larsson får ta över en klubb där alla inser att respass inte bara beror på honom. Om han klarar av att hålla kvar Falkenberg är det i det närmaste ett under sett till spelarna man tappat, och att även Hasse Eklund försvunnit.

ANNONS

Samtidigt lär Larsson ha lätt att få info av Eklund om truppen, spelet och klubben. Lägg till att han kommer att få en chans i den högsta svenska serien och med bara ett ettårskontrakt så finns möjligheten till ett snabbt kliv vidare vid succé.

Deppar ändå lite över att inte Malmö FF eller Elfsborg vågade satsa på Larsson. Tänk att få se honom med ett ännu vassare spelarmaterial, ja, det hade funnits ännu större möjligheter att han hamnat rätt. Fast chansen kanske kommer framöver?

***

Får höra att Hammarbys vd på en sponsorresa uppgivit att man pratat med PR-expert som gett rådet att inte säga ett ljud om planerna inför 2014. Locket på, var rådet. Undrar om sponsorerna går i gång på det?

***

Hur fick Frankrike till en förändring av upplägget i VM-lottningen? Michel Platini? Imponerande jobb att se till att man nu bara har en chans av nio att lottas i en riktig rysargrupp till att tidigare varit i det närmaste garanterad det.

ANNONS

***

Apropå min undran om hur Runar Sögaard landat så mjukt. Fick nu höra att han är vass på att gifta sig rätt. Har han en “Mino Raiola” för att hantera det?

***

Kan Malmö FF och Stuart Baxter bli verklighet? Naturligt att parterna kollar av läget med varandra men jag är osäker på om den svenske skotten är rätt direkt efter Rikard Norling. Brukar spraka rätt mycket i Baxters klubbar också.

***

Väldigt tyst i AIK. Är det bra eller? Blir Daniel Majstorovic kvar?

***

Operation utrensning pågår i Hammarby. Där händer det mycket och det sägs att det inte är slut än. Rätt eller fel? Ja, det är givetvis rätt att börja om från början för Nanne Bergstrand o Co.

Johan Persson från Öster är ett perfekt nyförvärv som hjälpte Växjö-klubben upp ett snäpp. Behöver få in den typen av spelare som kommer att gilla att spela inför Bajen-publiken och som inte varit en del av de senaste årens haverier.

ANNONS
Publicerad 2013-12-04 16:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto