Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Både ilsket och glatt i Zlatan-gates fotspår

Tillbaka i sadeln igen. Räknar med skavsår dag 1. Sedan ska det vara som vanligt. Smygstartade med ett gästspel i Sportcentralen i söndags där vi snackade Zlatan efter hans magiska 2013:

***

SvenskaFans utser sportvärldens bästa expert, kommentator, bloggare, krönikör och så vidare. Du kan rösta på dina favoriter HÄR.

***

Malmö FF har en del att fundera på i tränarfrågan. Åge Hareide? Perfekt om man tror att Daniel Andersson ska ta över inom ett par år, men det kanske inte är så klubben planerar? Den gamle norrmannen är en favorit hos mig men han gav ett mätt intryck i HIF, även om spelartruppen var delad i åsikten om honom.

ANNONS

Apropå att Ronny Deila stannade i Strömsgodset twittrade jag om de norska tränarlönerna – som är mycket högre än i Sverigeoch då ringde norska TV2 och gjorde en intervju med mig om det.

***

Zlatan dominerade mellandagarna och det small till i min mejlbox som det gjorde förr. Nu för tiden är det mest reaktioner på twitter och i kommentarer på bloggen. Men här är ett axplock av mejlen och de är alla anonyma för deras skull:

BREV 1

Hej Olof!

Läste din förra krönika om Zlatans utspel och om all verkligen är medias fel. Jag hade hoppats att du också hade kollat närmare på vad som är felet med SvFF och nya ordföranden som till skillnad från Lagrell verkar vilja göra sig ett namn genom att ge Svensson en bil på en stor gala (spekulation visst, men troligen har ordföranden i SvFF rätt stort inflytande i styrelsen). Naturligtvis kan man ge fokus på Zlatan och hans uttalande, men hade detta varit utanför fotbollsbranchen och skett inom andra delar av näringslivet hade media jagat kommentarer från kända profiler som troligen skulle krävt att SvFF ordförande ska avgå omedelbart efter en sådan tavla. Speciellt efter Zlatans uttalande så är deras värdegrund kanske inte är så bra som den borde vara? Väntar med spänning på en kommande krönika om SvFF och vad som egentligen är felet med deras synsätt att skilja på herr- och damidrott.

ANNONS

Med vänlig hälsning,

XXXXXXX

BREV 2

Hej Olof!

Stort tack för två utmärkta krönikor om Zlatan-gate. Precis så önskar man att åtminstone några av kvällstidningarnas många fotbollskrönikörer vågat agera. Men därifrån bara snömos. Tydligaste exemplet på det är Jennifer Wegerup som annars skriver om allt runt Zlatan, helst via “källor i Italien” eller “källor i Milano” eller “källor någon annanstans”. Nu dröjde det tre dagar innan hon klev ur boet och levererade en så försiktigt hållen krönika som möjligt. Tvingas man hantera frågan så krypande efter fleråriga bojkotter från The Greatest? I så fall: fy fan för att behöva jobba så – och framförallt heders åt dig som inte skräms till tystnad. Mvh XXXX XXXXX 

BREV 3

Vad ville du ha sagt med ditt bloggande, du verkar inte riktigt vara med i matchen (om du ursäktar liknelsen) liten uns självkritik är klädsamt och nödvändigt tror jag faktiskt,  det är lätt att ni hamnar i en bubbla annars och bara pekar finger och vinklar vad,som faktiskt sägs. Tror inte ett ögonblick att du har 75% som stöder ditt eller medias beteende i detta fallet, om det varit så hade du inte skrivit något mer nu iallafall. Du hade chansen men tog den inte tyvärr så det blir källaren igen.

ANNONS

Synd för du brukar vara sund men det är sällan man får chansen att se hur media vinklar och vrider vad som sagts som i detta fallet,  hur ärlig Zlatan är kan vi ju naturligtvis inte veta men oavsett så förstod jag och oändligt många med mig att Zlatan drog ett plumpt skämt om cykeln för
Övrigt verkar han ha belägg för vad han faktiskt sa.

Bra att veta för framtiden,  Zlatan går rakryggad ut från detta står helt klart,  de som gillade honom innan gör det än mer nu och ni i media som stör er på honom har samman hållning nu som innan, synd att detta användes som bränsle i debatten som media eldade upp och fortfarande gör, varför? Jo man blev tagna med brallorna nere av svenska folket,  sedan kan du skriva hur klurigt du vill för att komma bort från kärnfrågan som allt handlar om att Zlatan inte gillar att media vinklar och förvränger.

Ha en god fortsättning! Gräv inte ner dig mer i detta nu bara utan se framåt,  det kommer alltid något nytt ni kan skriva om. Mvh XXXXX

BREV 4

Läste du hela Zlatanintervjun. Där finns det ett citat jag reagerade på. “Sedan tycker jag att man ska hålla sig utanför politiken och göra det man är bra på och hålla sig till det. Lämna all politik utanför och låta andra prata om en politiskt.” Efter det pratar han om damfotbollen. Fattar han inte att det är politiskt. Politik är inte bara om skatter eller vem man röstar på. Är han naiv eller. Fattar han inte att han ger sig in i en politisk ormgrop. Hälsningar XXXXX X, XXXXX

ANNONS

BREV 5

Första tjejen som man hittar på fotbollskanalen.se – snacka om hyckleri

Känns inte du och Ekwall är särskilt trovärdiga när ni diskuterar damidrott.

BREV 6

Nu har ni tagit vatten över huvudet allihopa,  snacka om hybris. Trodde du var lite seriös, först detta med Albornoz och nu hetsjakt på Zlatan, denna gången ingen frieri annons som ni tramsade med tidigare utan att ni vägrar lyssna till vad han egentligen säger, han kritiserar media och inte damfotboll specifikt, så läser jag det iallafall,  vi väljer att ducka för kritiken och istället mobilisera så mycket ni kan för att kasta Skit på Zlatan.  Jag tror ni är lite sura på hans app också som mer och mer följer istället för all snedvriden text i era artiklar, förmodar att du får många mail.  Ha ha
Till och med Rydström var kritisk, men sedan kom jag på att han tillhör ju ert skrå nu, prostituerade pennvässare eller “media” om du så vill, nu har ni gått för långt och fått folket emot er..

BREV 7

Hej, 

Du nämner det politiska klimatet i Sverige o har många bra punkter men är inte detta det egentliga prob? Det sorgliga med Z debatten är inte kommentarerna utan hur det visar hur hårt o mörkt det politiska klimatet blivit så att en tillsynes skämtsam replik från en idrottsman får såna sjuka proportioner. För vi har ju alla följt Z från ungdomen och vi vet att han gillar o jiddra o skoja till det…men nån mansgris är han inte ..bara veckan innan sa han ju att “helena är den starkare av oss” och att hennes uppoffringar är det största man kan göra”…nej VÅRAN reaktion på uttalandet är det sorgliga…att vi tillslut har blivit ett samhälle som ser konflikter och motsättningar överallt! Vänliga hälsningar, XXXXX

ANNONS

BREV 8

Hej Olof

Jag har vid ett flertal tillfällen tänkt att skriva till dig för att visa på uppskattning för ditt arbete. Efter den senaste tidens händelser gör jag nu slag i saken. Du är en av få sportjournalister som verkligen tar den granskande uppgiften på allvar, och dessutom skriver du på ett underhållande sätt. Enligt min mening är du helt rätt ute när det gäller din kritik av SvFF i olika sammanhang, inte minst när det gäller Gerndt, Albornoz och Svenssons bil. Jag gillar också din inställning till Hamrén och Zlatan. Om sunt förnuft gick att köpa på burk borde SvFF genast köpa in en hel pall. Jag kan inte förstå hur man som förbundskapten kan vara så dålig på att kommunicera med media. Och Zlatan borde förstå att lagkaptensrollen innebär att tänka efter före och inte att skjuta från höften i alla situationer. Att han är en fantastisk fotbollsspelare ursäktar faktiskt ingenting. Och nu läste jag precis att K-E Nilsson uttalat sig på SvFF:s hemsida angående Zlatans syn på damfotboll. Obegripligt att Nilsson fortsätter på den inslagna goddag yxskaft-linjen. Olof, jag hoppas att du fortsätter i samma stil 2014 med skarpa kommentarer och iakttagelser i TV och i krönikor, samt inte minst kloka och sköna inlägg på bloggen, Twitter och Instagram.

ANNONS

God fortsättning och bästa hälsningar, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXX

BREV 9

Olof !!!!

Det var inte så längesedan du satt och tog fram resultat till de stora pojkarna. Det ända stora med dig är längden. Vad säger du om Zlatan hoppar av landslaget? Din kvinnosyn gå till damhandbollslaget fick inte dessa och somliga hotade med att sluta. Ta upp det i dina krönikor. Något sämre skit än vad fotbollskanalen åstadkommer och det är du medveten om.- Zlatan han har rätt. Du kan ta ett snack med honom öga mot öga så får du se vad du kan. Du är en nolla i mina ögon och förmodligen många många fler. Håll på med din krönika så tröttnar snart folk och du är glömd Tänk det är svårt men gör ett försök. Jag är och skall se Zlatan spela under nyår. Hej på dig mannen.

BREV 10

Hej Olof! Du tycker tydligen att det är ett problem att Zlatan och i viss mån även Anders Svensson uttrycker det självklara i att damer och herrar ej kan jämföras i fotboll, men du tycker det är helt ok att ha spelare i landslaget som begår kvinnofridsbrott. Hur står det egentligen till med dig? Med vänlig hälsning, XXX XXXXXXX

ANNONS

 

Ja, vad säger man? Ingenting mer än att det går att konstatera att det finns olika uppfattningar och det spänner från att jag är en nolla till beröm för att jag står upp. Det är onekligen fascinerande över hur Zlatan engagerar, och det är en man som polariserar i folks ögon och få får ihop att man kan beundra honom på en hel massa sätt och samtidigt vara kritisk när det gäller vissa saker.

***

Skrev en fredagskrönika där jag försvarade Tobias Hysén mot den kritik som en del fans gett honom efter att han flyttat österut. Fick mejl av Oscar som bifogade några citat från en intervju i Offside häromåret och det går att förstå att en del reagerat efter att ha läst det, men det måste vara okej att ändra sig.

***

Såg en sorglig dokumentär om NHL-busen Chris Nilan och den ställde några frågor till mig själv som gillar Philadelphia Flyers.

***

Efter tidig revelj i morse och en halvtimmes snooze inser jag att det är bättre att aldrig släppa guarden och då lätta på rutinerna. Håll i dem för allt vad tygen håller.

ANNONS

***

Daniel Majstorovic och AIK är historia. Vilket var en logisk följd efter fjolårets haveri och det som skedde i somras var toppen av ett isberg och det var något som pågått under längre tid. Andreas Alm hade detroniserat sig själv om han plockat tillbaka mittbacken i laget efter alla turer som varit. Är karriären över för “Maestro”? Skulle överraska om någon vågade satsa på honom framöver, och framför allt har han flyttat hem och rotat sig.

 

Publicerad 2014-01-07 kl 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto