Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rasta-Danne 2.0

Ett knappt dygn i Abu Dhabi med vapendragaren Rasta-Danne som är på sin tredje raka vinterturné och det är bara att konstatera att det är Rasta-Danne 2.0. Inte nog med att han hade styrt upp transport som mötte på flygplatsen i Dubai, han har alltid en juggebunt med lokala sedlar och ville dessutom byta hotell direkt.

Det är nya tag från den snälle mannen i från Finspång, och det tog bara tio minuter in på frukosten innan Rasta-Danne undrade om poolen och hur det kunde vara i en solstol där. Då hade vi inte ens gått i gång jobbmässigt. Dessutom sniffade han sig till att det var gratis bira i en lounge på våning 15 där vi har tillträde.

ANNONS

“Får man ta sig en bira om man hinner klart med jobbet före nio”, undrade Rasta-Danne i loungen och satt och hoppades på att överförningen av Fotbollskanalen On Tour skulle gå snabbare. Redan har han langat upp hundra pengar för att en hotellman skulle plocka bort en hastighetsspärr.

Det är uppenbart att en knapp månad med Ekwall i Förenade Arabemiraten under höstens U17-VM har uppdaterat Rasta-Danne rejält. Sågningen av min hotellbokning höll Ekwall-klass, det måste jag ge Rasta.

Ja, ja, det är oavsett kul att gå i gång och även om det är trist med en del återbud och man gott hade kunnat se en Henok Goitom och en Mattias Bjärsmyr här så är det nästan alltid spännande att följa ett nytt landslag under en dryg vecka och se vilka som kliver fram och vilka som skött sin träning.

***

Landslaget åker och kollar Henrik Stenson spela golf på lördag. Vet Zlatan om det? Är det godkänt?

ANNONS

***

John Guidetti är tillbaka.

[youtubeplay id=”K6nPbTkTAXA#t” size=”medium”]

***

Valde att bo på ett hotell i stan, rätt nära landslagets hotell, men ett dygn före ankomsten bytte Blågult boende och det blev Expressen, Aftonbladet, TT och Scanpix som blev vinnarna. De bor vägg i vägg med Hamrén o Co när Rasta-Danne, jag och Loverboy håller till en bra bit i från.

***

Sef och SvFF lyckades få i väg vars 40 procent av Onside. Produktionsbolaget har totalt sett varit en förlustaffär om man inte räknar på ett större värde i att man såg till att få ut skärmar på arenorna och att man försökt förse aktörer med rörligt material kring svensk fotboll. Dessutom är det svårt att äga ett så tekniktungt företag.

Under ett år har parterna försökt sälja Onside men det har gått trögt sett till att marknaden både är liten och svår, men till slut har vd:n Thomas Sturesson fått till en “management buy-out” med hjälp av danskt kapital. Återstår att se hur de nya ägarna tänker att utveckla bolaget som nu är mer fritt i förhållande till Sef och SvFF.

ANNONS

Det vi vet säkert är att vi slipper klädbråket från i fjol. Då Onsides utsända team kom i Umbro-grejer när landslaget bytt till Adidas och allt kretsade kring vem som skulle få bära vilka kläder, och där Onside-gänget ville ha landslagets kläder men det ville inte landslaget. Ja, sandlådan var nära.

***

Norge, Polen, Moldavien, Sverige och Island. Alla landslagen är på plats i Abu Dhabi för att spela träningsmatcher. Brann-backen Erdin Demir var högvilt i norsk press som ville plåta honom ihop med Erik Hamrén. Fotograferna fick även Hamrén att ställa upp på bilder ihop med Per-Mathias Högmo som tidigare glatt omfamnat Erton Fejzullahu.

Publicerad 2014-01-14 kl 17:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto