Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vill till att Stenson klarar cutten så Blågult kan se honom

Onsdagens Fotbollskanalen On Tour om målvakterna slutade i halvkaos när Marcus Allbäck skickade en boll mot mig men träffade ledarkollegan Lasse Eriksson. Det ser ni 5:25 in, men ni hör också Pär Hansson om jakten på Andreas Isaksson och vad som krävs för att bli etta:

***

Erik Hamrén släppte startelvan till matchen mot Moldavien som ni ser i Sjuan eller på fotbollskanalen.se eller i apparna med start 17:00 på fredag. En aning oväntad elva sett till att återbudsinkallade Niklas Backman startar ihop med klubbkamraten Alexander Milosevic som mittback.

Samtidigt var förbundskaptenen tydlig med att det handlar mest om att studera spelarna och att alla ska få speltid i mötena med Moldavien och Island. Då kan det vara bra för klubbkompisar att få spela ihop, de har trots allt en fördel av att känna varandra, och det är tidigt på säsongen ännu så länge.

SVERIGE med debutanter fetade: Pär Hansson – Johan Larsson, Nicklas Backman, Alexander Milosevic, Erdin Demir – Nabil Bahoui, Jakob Johansson, Oscar LewickiEmil Forsberg – Magnus Eriksson, Guillermo Molins.

Mest spänd på Lewicki som i perioder visat ett stort spel i Häcken och Bahoui som blixtrat till AIK och frågan är om de kan ta med sig det i landslaget? Hoppas även Hansson, Larsson, Milosevic, Johansson och Demir tar chansen att närma sig det riktiga landslaget. Blågult behöver fler alternativ.

***

Henrik Stenson gjorde ingen stark årsdebut med två över par och sett till att landslaget är inställt på att se honom spela golftävlingen i helgen så måste världstrean höja sig rejält under fredagen. För golfaren var tydlig när vi träffade honom efter rundan, han kommer inte att gå på fel sida repen bara för att landslaget kommer.

Däremot lät det som om Stenson skulle åka och se Sverige-Moldavien fredag kväll. “Det är sällan jag ser fotboll, har inte sett en match sedan jag var på Champions League i Madrid för tio år sedan.” Jerring-prisvinnaren skulle träffa Marcus Allbäck och käka middag under torsdagen och styra upp det hela.

***

Kul att SvFF:s Camilla Hagman öppnar för Rättviseförmedlingens Lina Thomsgård:

Camilla Hagman ‏@HagmanCamilla  2h @LinaT @oloflundh @karlerikfotboll @niklasbodell Lina, låt oss höras vidare. Frågorna är ständigt aktuella hos oss.

Bakgrunden är jobben i TV4-Sport och på fotbollskanalen.se om svensk fotboll och integration, och min krönika där jag just tipsade som Thomsgård.

***

Landslagsledningen var golfsugen ända till de fick priset för en runda: 2000 spänn per man. Knappast SvFF:s budget.

***

Fick en hel del mejl och reaktioner efter mitt inlägg om Abu Dhabi och de andra emiraten och de flesta var positiva. Men här är ett kritiskt från Walid:

Läste ditt inlägg angående Abu Dhabi och att slaveriet har byggt upp landet är helt fel. Förtal rättare sagt. Så här är det:

1) taxichauffören från Nepal är där av en anledning. Han får bättre betalt än i Nepal helt enkelt.

2) han jobbar 7 dagar i veckan för att spara så mkt pengar som möjligt. Och det är dyrt att bo i UAE.

3) Slaveriet är påtvingat och att kalla det här slaveri är galet minst sagt. Läs på om slaveri.

4) vill taxichauffören åka hem imorn så kan han göra det genom att avbryta sitt kontrakt. Det finns ett arbetskontrakt för alla utlandsarbetare i UAE. Och dessa har rätten att avbryta sin anställning. Samma rätt har arbetsgivaren.

5) Om Sverige hade lika många projekt och byggarbetare tror du att färre hade dött? De flesta HSE (helth/safety/environment) managers på byggprojekt brukar vara britter i UAE. 

Jag pluggade på Kth till civilingenjör inom byggteknik. Jag körde taxi för taxi Sthlm på kvällar o helger. Har kört dig till TV4 och till Bromma flygplats på den tiden ni hade taxicheckar. Om jag minns rätt både du nära nytorget på söder (Katarina bangata lr i närheten av den). Du var dryg o gav aldrig dricks.

Mina kollegor på taxi Sthlm som arbetade heltid var oftast av utländskt härkomst. De arbetade 6 dagar i veckan och vissa tom 7. De tjänade inte så bra. Folk ser ner på taxichaffis, dålig arbetsmiljö, mkt rån och ibland mister vissa chaufförer livet. Jag har varit på 3 fd kollegors begravningar där de dog o sitt arbete.

När jag blev klar med min utbildning fick jag jobb som byggingenjör. Efter några år fick jag en utlandstjänst i Riyadh, Saudi. Var där samtidigt som Chippen var i Al-Hilal. Sedan var jag en sväng i Bahrain o UAE innan jag flyttade hem lite innan jul. Sammanlagt Bode jag 3 år i KSA/UAE. De flesta i högs positioner som jag arbetade med (90% från Norden) arbetade varje dag och minst 10 timmar varje dag. Vi är där för att tjäna pengar och åka hem, enklare är det inte. Vi hade kollegor från hela världen bla Nepal.

Du gick överstyr i ditt inlägg och det vet du. Om du inte håller med så kom med bra argument. För det saknades i ditt inlägg. /W

Inga argument? Ja, jag anser att jag hade argument så det räckte och blev över. Även om vår man från Nepal kan åka hem så har han i princip inga rättigheter. Jag hade inte velat att en arbetsgivare tog mitt pass. Inte heller är det okej att acceptera vad som helst bara för att lönen är högre här än i Nepal. Ogillar att IKEA har annan inställning till facket utomlands och att H&M betalar dåliga löner i Bangladesh.

Det är en form av modernt slaveri där livssituationen gör att folk tvingas in i sådana situationer. Sedan behöver man bara slå upp lokaltidningarna för att läsa om gästarbetare som lockas med löften om vissa jobb eller vissa ersättningar och när de kommer hit kan de tvingas till helt andra uppgifter och till andra ersättningar.

***

Golftävlingar är en annan värld. Journalisterna sitter på ett bekvämt mediacenter med fantastiskt käk och allehanda bekvämligheter. Där följer de golfen på stora tv-skärmar och resultattavlor. Sedan släntrar de ut då och då för att ta några citat innan det är dags att kanske ge sig an en crème brûlée eller något annat smaskigt?

Publicerad 2014-01-16 kl 14:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons