Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klassad som en "jävla orm" - och Hamrén tänker sig stänga för journalister

Fotbollskanalen On Tour avsnitt fyra med fokus på ytterbackar och Instagram bland de unga landslagsspelarna finns att se här:

***

 

Förstod att storyn om Henning Svendsen och sabotaget mot landslaget skulle bli uppmärksammat, och föga förvånande så tog både Bladet och Expressen upp storyn, även om det var udda av Expressen att ha bild från Abu Dhabi. Var en aning tryckt stämning från kostrådgivaren på söndagens träning och presschefen Nikas Bodell kallade mig en “jävla orm” – vilket jag kunde citera honom på.

Under pressträffen med Erik Hamrén senare på dagen så frågade Bladets Oskar Månsson förbundskaptenen om händelsen, om han kände till den och så vidare. Förbundskaptenen duckade alla frågor med att säga att han inte hade några som helst synpunkter på det hela och att vi fick prata med dem vi pratat med, och då pekade Månsson på mig.

När jag efteråt sa till Hamrén att man inte ska berätta sånt för journalister tog förbundskaptenen upp att det kanske är därför man måste stänga för journalister så att vi inte får kontakt med folk i staben.

Tidigare på dagen hade förbundskaptenen också reagerat när Bildbyråns fotograf Marcus Ericsson kom lite väl nära. Det är bra att alla är på tårna, det är en del av jobbet för oss alla.

För egen del tror jag det är bättre att inte berätta sådant man inte vill ska komma ut. Det är en betydligt enklare väg än att stänga ute journalister. Sedan kan jag inte se faran i att det skrivs om ett sabotage eller pojkstreck mot landslaget, men det är väl kanske jag som är blind för något.

Bakgrunden till att Bodell kallade mig en jävla orm – vilket jag inte tar så allvarligt för det var lite skämtsamt också – var även storyn från tidigare i veckan om att Onside redan skulle vara sålt och där jag byggde storyn på mitt snack med Kenneth Håkansson.

Då fick jag ett mejl av Onsides vd Thomas Sturesson som inte var nöjd med artikeln och körde klassikern: “Som gammal journalist blir jag beklämd över den dåliga faktakollen på fotbollskanalen.”

Jo, men om Kenneth Håkansson som både sitter i Sef och i SvFF:s styrelse som gemensamt ägde 100 procent av Onside och han berättar för mig så går jag på det som fakta, och om det brister så är det knappast fotbollskanalens fel.

Där får Sturesson vända sig till Håkansson för att vädra det hela. Skrev dock en ny artikel om Onside, där vd Sturesson får ge sin syn på framtiden och bolaget.

På samma sätt är det om Henning Svendsen berättar en detaljerad historia om ett sabotage mot landslaget så är det givet att jag tar det som fakta. Om det nu inte stämmer, är överdrivet eller bara är locket på för att man inte vill att det ska skrivas om det av rädsla för “copy-cats” vet jag inte.

Om Henning Svendsen är missnöjd eller har något han vill korrigera är det bara att höra av sig. Bodell har mitt nummer.

***

Vi ska inte gå ner i spagat. Inte heller jubla. Eller göra för stor sak av det. Men de dryga tio minuterna John Guidetti gjorde i sin debut för Stoke var lovande. Bara hoppas att Mark Hughes ger honom chansen från start och helst som en av två anfallare för att kunna skapa något. Fortsätter han så här kan landslagstruppen till Turkiet och Ankara 5 mars vara en möjlighet för honom.

***

Premier League äger de lokala blaskorna i Förenade Arabemiraten.

***

Klart “Chippen” ska spela i Mjällby. En attraktion. Eller lockar inte huset och livet i Blekinge tillräckligt? Nej, det är inte Dubai men det är en fin kust där också. Fick en känsla av att “Chippen” gärna spelar allsvenskt men att familjen trivs oerhört bra i Dubai och om det finns en klubb som fyller på pensionskontot ytterligare så kör han på.

***

Fick inte in Viaplay här i Abu Dhabi så jag frångick min princip och fulstreamade Leeds-Leicester. Leeds borde vunnit med 4-1 men fick stryk för sjätte matchen i rad efter ett sent insläppt mål. Kanske Guds sätt att säga att jag inte ska fulstreama? Om jag nu hade trott på Gud så hade jag köpt det.

***

Henrik Stenson hade bollkänsla. Golfaren besökte den svenska träningen och skulle sedan i väg med Marcus Allbäck. Såg ut som om de försvann in på tennisklubben i närheten. Kanske match?

***

I kväll blir det för första gången en måltid utanför vårt hotell eller golfklubben där vi jobbat. Valet föll på Chamas, ett brasseställe med kött, och givetvis har Rasta-Danne varit där. Rasta-Danne 2.0.

***

Magnus Jernemyr får inte äventyra Lugis guldjakt.

Publicerad 2014-01-19 kl 12:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons