Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rennes för Toivonen säger mycket om marknaden

Söndagens Fotbollskanalen On Tour handlade om mittfältet i landslaget:

Här hittar ni alla våra dagliga program från landslagets turné i Abu Dhabi.

***

Ola Toivonen är på väg till franska Rennes. Säger en del om marknaden för spelare i Europa och en del om att Toivonen knappast övertygat i holländska ligan och i PSV Eindhoven. Landslagsanfallaren ville helst till Spanien eller Italien men hamnar alltså i en fransk mittenklubb som var bra för Isaksson och Källström när de tog sina första steg i utlandet.

ANNONS

Osäker på om den fysiska franska ligan passar Toivonen, men det är klart att om man verkligen vill i väg och ens klubb verkligen vill sälja en och ekonomin ser ut som den gör i stora delar av fotbolls-Europa så är alternativen inte så heta. Kan inte riktigt förstå att Toivonen nobbade Norwich och där även Aston Villa och Fulham var intresserade men svalnade.

För i just Spanien och Italien är det riktigt ont om pengar och de stora klubbarna med stålar har inte imponerats tillräckligt av Toivonens spel i PSV Eindhoven. Så då finns det inte tillräckligt med alternativ förutom Turkiet, Ryssland och så Rennes i franska ligan. Bara att hoppas att han hittar tillbaka till en form som visar att han är på uppgång, för annars är han inte ens given i landslagstruppen.

Utöver Rennes så hade bara Toivonen Trabzonspor och en klubb i Arabvärlden att välja på. Inte de sexigaste av alternativ men det blir över till pensionen för Degerfors-sonen och han kan skratta hela vägen till banken. Att det ännu inte blivit de klubbar han drömde om kan han säkert leva med.

ANNONS

***

Detta blir startelvan mot Island: O Jansson – Krafth, P Jansson, Erik J, Demir – Bahoui, Blomqvist, Jakob J, Hult – Quaison, Erton. Två debutanter: Erik Johansson och Oscar Jansson.

Uppenbart att Bahoui gjort intryck på Erik Hamrén om han nu får starta en match till. Även Demir och Jakob J får samma möjlighet. Ingen av dem får dock spela 90 minuter, enligt förbundskaptenen.

***

Den årliga middagen med SvFF på vinterturnén var på Chamas, ett brasilianskt köttställe. Älskar kött och det var verkligen många goda stycken att ta del av. Mättnaden kom som en klubba och det var i övrigt en rätt stillsam middag. Bara ett brasilianskt band som dödade dialogerna störde emellanåt.

Blev en del gamla stories, bland annat den om SvFF-legendaren Birger “Farsan” Sandberg som tog med sig två av Sveriges mest prisbelönta journalister på klubb för lättklädda damer efter segern i VM-kvalet i Lissabon 1985. En rätt bra bit bort från SvFF:s värdegrund…dessutom var det limo till klubben och fullt pådrag på skumpan. Bäst var att hela notan gick som telefonräkning.

ANNONS

Det ska ha varit en klassiker bland journalister förr i tiden, att få allt uppsatt som telefoni. De som bevakade Stenmark i Alperna körde det hela tiden och därför kunde det låta på följande vis: “Ska det vara två telefonsamtal innan vi stänger baren?”. Vem sa att det var sämre förr?

***

Krönika från Abu Dhabi om att Erik Hamréns jobb inte blivit lättare av Fifa:s och Uefa:s förändringar av förutsättningarna för landslaget.

***

Oerhört kul att Marcus Berg hittat rätt i Panathinaikos. Given i truppen till Ankara. Det borde Alexander Farnerud också vara efter hösten i Torino.

Publicerad 2014-01-20 kl 09:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto