Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svårt att inte se AIK som ett guldlag

AIK har haft en lugn försäsong och vinter jämfört med konkurrenter som IFK Göteborg, Malmö FF, Elfsborg och Helsingborg där det varit hela havet stormar. Spelare och ledare har försvunnit och det har varit kris på olika sätt. Annat då kring Karlberg även om man fick storstryk av Molde under måndagen.

Det var som mittbacken Niklas Backman konstaterade med ett snett leende när vi snackades vid i Abu Dhabi, att han bara väntade på att något skulle hända för han inte var van vid lugnet i klubben. Nej, det brukar allt som oftast storma kring 08-områdets största klubb och en som engagerar flest.

I dag hände något, AIK fick klart med ett lån av Teteh Bangura på sex månader. Under 2011 gjorde han 15 mål på 18 matcher innan turkiska Bursaspor langade upp 24 miljoner kronor för honom. I Turkiet har han haft det svårt och varit utlånad både till turkiska andraligan och till en klubb i Israel.

ANNONS

Dags att starta om karriären i AIK igen för Teteh. Är skeptisk till ett lån på sex månader och då bara under våren sett till att en spelare därmed troligen rycks i sommar om han bidragit till AIK:s framfart. En hel säsong hade varit att föredra men det är naturligtvis svårt om man vill tajma det med de utländska säsongsstarterna.

Frågan är vilken klass Bangura håller? Ja, det är en stor fördel att Andreas Alm jobbat med honom tidigare och har rätt modell för att få spelare att växa. Se bara hur Mohamed Bangura växte när han fick en höst i AIK-tröjan och då verkligen visade klass. Att han sedan inte lyckades i Elfsborg hängde nog mer ihop med spelidé och tränare.

Vet att Johan Mjällby berättade att han fått rådet av Alm att lägga armen om Mohamed Bangura för att få honom att växa, men där Celtics assisterande konstaterat att så funkar det inte i proffsvärlden. Ingen tvekan om att AIK är en plats där Teteh Bangur kan känna trygghet även om förväntningar och förhoppningar givetvis blir höga till den allsvenska premiären.

ANNONS

Erfarenheten talar för att AIK kommer att få nytta av Bangura och få en anfallare som även kan sätta press på Kennedy Igboananike och Henok Goitom vilket spetsar klubben. När man blivit av med Daniel Majstorovic så känns det som att truppen är komplett och harmonisk förutom bristen på en defensiv mittfältare, någon som kan städa framför backarna.

Det är naturligtvis ett par månader kvar till den allsvenska starten och Malmö FF lär ha plockat hem Markus Rosenberg till dess för att förstärka Åge Hareides lagbygge och kan man hitta en ytter som man bör kunna finansiera via en försäljning av Pontus Jansson om det nu finns heta alternativ så är de regerande mästarna största utmanarna till AIK.

Göteborg går inte att räkna bort men tappet av Tobias Hysén är ett tufft slag och det kommer att märkas på fler ställen än i listan över målskyttar och man har utöver det förlorat i slagkraft. Helsingborg känns inte som ett trovärdigt hot. Elfsborg kan vara med i toppen men det är en svårbedömd klubb som ömsar mycket skinn men har kvalitet.

ANNONS

Bakom dem finns Häcken som hade ett svagt 2013 och Kalmar samt Djurgården som bägge hade starka höstar. Det går inte att utesluta att någon av dem är med och utmanar men i dagsläget är AIK långt före konkurrenterna i jakten på Lennart Johanssons pokal även om loppet knappt har börjat än.

 

Publicerad 2014-01-28 kl 11:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto