Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidetti hade inte varit i Premier League utan sin speciella självbild

John Guidetti har fått en del kritik efter att han gnällt på bristen på speltid i Stoke bara några veckor efter att han flyttade dit. Jag kommenterade det i TV4-Sporten och gjort även en längre intervju här, och det rubbas på “Håll käften, Guidetti” vilket jag givetvis fattar och absolut inte kritiserar.

Däremot är det så att jag fattar Guidettis oerhörda besvikelse efter infektionen som kunde kostat honom både livet och karriären, och att han vill visa vad han kan efter att ha kämpat sig tillbaka. Fast jag förstår inte att han inte håller käften i det här läget. Trots allt ska han vara kvar i Stoke hela våren och han har hittills aldrig gjort avtryck i Premier League.

ANNONS

Guidetti gjorde en fantastisk säsong 2011-12 i Feyenoord med 20 mål på 23 matcher men därefter har det som känt varit bristfälligt med speltid och ingen vet riktigt var han står när han nu ska spela i den engelska högstaligan. Att han dessutom hann bli sjuk mellan sin debut för Stoke och match nummer två spelade naturligtvis roll i Mark Hughes beslut.

Visst, Stoke har haft svårt att göra mål men det är knappast genom att snacka negativt över sin brist på speltid som gör att han kommer närmare en plats i startelvan. Det är kanon för oss journalister men det gynnar inte John Guidetti, och dessutom måste man säga att det är alldeles för tidigt att börja gnälla.

Som en kollega frågade: vad är det med Guidettis självbild? Ja, den är naturligtvis inte i paritet med verkligheten men det är knappast personer med en försiktig självbild som tar sig fram likt John Guidetti. Har alltid varit svag för anfallaren och hans attityd och vilja, men jag blev förvånad över att han gick ut på det här sättet och ifrågasatte Hughes direkt.

ANNONS

Särskilt sett till att John Guidetti undvikit att ge flitiga intervjuer under sin tid borta från planen under 18 månader men nu klarade han inte att hantera frustrationen. Jag hade förstått om han sänkte Hughes i mars eller i april om det inte blivit någon speltid då, särskilt sett till att Guidetti säkerligen blev garanterad möjligheter på planen.

Trots allt har John Guidetti ett ansvar, det är inte alltid bara tränarens fel att man inte får spela. Han är inte den första spelaren som hamnat vid sidan och snacket om att sitta på bänken i Manchester City är sin sak, men det var inte många gånger som han nådde så långt i den stjärnspäckade klubben.

Hoppas bara att Mark Hughes inser att John Guidetti bara ventilerade frustrationen som byggts upp under en lång och prövande tid och att anfallaren får chansen att få fart på karriären och samtidigt hjälpa Stoke att göra mer mål framåt.

ANNONS
Publicerad 2014-01-31 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto