Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En billig nödlösning - men också en chans för Källström

De första reaktionerna kring Kim Källström till Arsenal säger rätt mycket om överraskningen i affären. Ingen tog det på allvar utan det skämtades på olika sociala medier om att det var omöjligt att det var verklighet. Daily Mail som var först ut med nyheten fick skit, men sedan bekräftade även andra medier affären.

Och det är förståeligt om Kim Källström hoppade till när det ringde till honom i torsdags och han fick höra ärendet. Då var mittfältaren på försäsongsläger i Abu Dhabi med Spartak Moskva, en klubb där han inte fått spela regelbundet och varje transferfönster varit på väg ut, och nu ville Arsenal att han skulle förstärka inför vårens kamp om Premier League och Champions League.

ANNONS

Tidigt i Källströms karriär var det nog många som trodde att mittfältaren hade en framtid i Englands högstaliga men det blev aldrig så. Han stannade i Lyon och fick vinna titlar och spela Champions League år efter år innan ägaren Aulas ansåg att svensken blivit för dyr sett till vad han presterade och hamnade i Spartak Moskva vilket inte varit någon succé.

I augusti hade Kim Källström haft så lite speltid i klubblaget att Erik Hamrén petade honom från landslaget. Värvningen av svensken hade inte haft den effekt som ryssarna önskat och han fick dessutom rejält betalt för flytten österut. Därefter har Källström varit på väg i ett par transferfönster men det har inte blivit något, tills nu.

På sista dagen så kastade sig Kim Källström på planet till London och gick igenom läkarkontroll, skrev på lånekontraktet och talade väl om klubben och möjligheten att komma dit. Förstår verkligen att han nappade på erbjudandet att tillhöra ett topplag.

Sedan kan Kim Källström tillräckligt om spelet inom fotbollen för att inse att han är en nödlösning för Arsène Wenger som har skadeproblem i truppen och inte ville lägga nästan 400 miljoner på Julian Draxler som många trodde.

ANNONS

Då blir Kim Källström en hyfsad lösning. En rutinerad spelare som hanterat många stora matcher och som lever på sin passningsskicklighet, sin starka vänster och erfarenheten att se till att vara redo om och när han får spela.

Visst, det är inte svårt att ifrågasätta om Källström klarar av tempot i Premier League. Det har varit en brist hos honom under åren och med åldern har det inte blivit bättre även om han naturligtvis kompenserar det med att läsa spelet.

Samtidigt får han spela i ett topplag med en rad klasspelare vilket innebär att möjligheterna att klara sig trots temposvaghet blir större än om han spelat i ett svagare lag som skulle jobba mycket utan boll och med annan kvalitet på medspelarna.

Risken är givetvis att det inte blir så mycket speltid, men Kim Källström har varit med länge nog för att veta att fotbollen är oförutsägbar och det handlar om att ta chansen när man får den, och sedan vet man inte vad som händer.

Något han garanterat tar med sig när han kommer att ge allt under en vår i London. Tyvärr är han en bit från matchform sett till att ryska ligan har uppehåll och hans speltid har varierat, och det talar emot honom den närmaste tiden.

ANNONS

Samtidigt måste det vara en pojkdröm att kolla in Arsenals kommande spelprogram efter söndagens match mot Crystal Palace (som Källström inte är spelklar till) och se: Liverpool, Manchester United, Liverpool, Bayern München och i mars väntar Chelsea, Tottenham och retur mot Bayern.

Det sämsta som kan ske ur Källströms perspektiv är att han lämnar London utan att ha fått spelat särskilt mycket men ha fått vara med om ett nytt äventyr och en ny erfarenhet som han inte kunde drömma om som 31-åring.

I bästa fall får han möjligheten att spela och visar då att han håller på den här nivån och kanske får till en mer spännande flytt i sommar jämfört med att sitta ännu ett år på bänken i Moskva. Kanske är till och med Wenger sugen?

Publicerad 2014-02-01 kl 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto