POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vilken uppförsbacke direkt för Kim Källström

Ännu är det inte fullt klart vad som skett kring Kim Källström efter att han skrev på för Arsenal i fredags kväll. Enligt Arsène Wenger så visste man om att svensken var skadad efter läkarundersökningen och att han skulle vara borta i fyra till sex veckor, men att man ändå valde att gå vidare med affären.

Valet handlade om att ta in en spelare eller att inte ta in någon alls och så länge Källström är skadad så kommer Arsenal och Spartak Moskva att dela på svenskens lön. Ryggskadan, eller mikrofrakturen, ska ha uppstått under strandfotboll i Abu Dhabi tidigare i veckan, enligt BBC. Synd på en värvning som redan från start var ifrågasatt och som nu får en trist uppförsbacke medialt, fansmässigt och möjligheter till spel i Arsenals tröja.

Förstår faktiskt inte riktigt varför man inte meddelade Källströms ryggskada direkt? Som det är nu ledde tystnaden till en rykteskarusell av sällan skådat slag och där mediauppgifter i både Sverige och England sköt rätt långt över målet, men som knappast gynnade vare sig klubben eller spelaren som redan från start var ifrågasatt.

Säg att Källström är borta till i mitten av mars, ja, då måste man undra varför han plockades in på lån våren ut? Då är det knappt mer åtta, nio veckor kvar av säsongen och lägg till att han inte spelat någon tävlingsfotboll sedan 8 december då han fick sju minuter som inhoppare för Spartak Moskva.

Faktum är att Kim Källström inte startat en ligamatch sedan före Sveriges VM-playoff mot Portugal i början av november, så senaste matchen från start var Portugal hemma 19 november. Ja, ni fattar att mittfältaren har en bra bit till matchform sett till att den ryska ligan inte drar i gång förrän om mer än en månad.

Naturligtvis ger de många felaktiga uppgifterna oss i media en tankeställare. Problemet är bara att Kim Källström och hans agent Roger Ljung inte fick uttala sig och att man i Arsenal låg lågt och helst av allt inte ville säga särskilt mycket. Det gör att det blir extremt svårjobbat för att kunna gå till botten med storyn.

***

Tidig avspark för Fotbollskanalen Europa: 23.10 i TV4 och på fotbollskanalen.se.

***

Markus Rosenberg satte tryck på WBA för att få ut max av de återstående 18 månadernas kontrakt för att inte behöva maxa Malmös utgifter för att värva anfallaren. En rolig värvning för MFF och för allsvenskan och allt talar för att han kan vara i bra slag till den allsvenskan premiären i slutet av mars.

Även om Rosenberg haft tunga 18 månader i England så är det inget snack om att han är riktigt sugen på att komma hem och spela för sin moderklubb och försöka hjälpa klubben ut i Europa. Efter alla turer som varit i MFF under vintern så är det en välbehövlig injektion för den regerande mästarklubben.

Inget snack om att MFF står sig väl nu och att AIK fått en utmanare. Undrar om IFK Göteborg verkligen inte ska förstärka med en anfallare efter att ha tappat Tobias Hysén? Räcker verkligen den besättning man har? Blir stort tryck på Robin Söder som emellanåt haft svårt att leva upp till förväntningarna.

***

Blir bara ledsen av turerna i Leeds United. Ingen hade trott på cirkusen om man hade haft det som grund till en film, men det är värre än så i klubben som överraskade med att vinna med 5-1 mot Huddersfield.

***

Publicerad 2014-02-02 kl 17:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto