Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glöm Alexander Gerndt, Hamrén men det öppnar för andra

Lundhs blogg

Alexander Gerndt hade en tung kväll i lördags när han först gav Young Boys ledningen borta i seriefinalen mot Basel genom att göra 2-0, men det hela slutade med att han åkte ut på bår.

Hårdingen Taulant Xhaka kapade honom stenhårt bakifrån och inte nog med att han sänkte svensken, han blev arg när han fick gult för hans våldsamma satsning.

Allt talar för att säsongen är över för Gerndt vars Young Boys dessutom tappade 2-0 till 2-3 borta mot Basel. Det schweiziska storlaget med Behrang Safari på plan ryckte till en serieledning med fem poäng.

Vilket blir svårt för YB att hämta in, särskilt sett till att Gerndt lär vara borta ett bra tag. I Young Boys har han gjort sex mål och stått för fem assist på 22 matcher i liga och cup.

Dessutom har han varit med i landslaget på slutet, men Erik Hamrén kan stryka honom från mötet med Turkiet i mars och troligen även mötena med Danmark och Belgien i maj och juni.

Annons

Förbundskaptenen inventerar för fullt inför höstens EM-kval som drar i gång i september och han har som sagt tre träningsmatcher i vår på sig. Fifa har dragit in landskampen i augusti efter påtryckningar av de stora klubbarna.

Därför kan han lägga Gerndt åt sidan ett tag, möjligen ett ganska bra tag, och förutom att Marcus Berg lär få chansen igen efter att ha gjort mål i Grekland så öppnar det för John Guidetti och Muamer Tankovic.

***

Första mötet i dag inför VM i Brasilien i sommar. Jens Tolgraven har tagit över taktpinnen, eller mannen som Ekwall kallar “redaktör Pol Pot“, så jag räknar med hårda tag.

Dock har Pol Pots handgångna kvinna Monika Komarek, som är lika hård som Pol Pot, nu bokat min resa till Brasilien så jag har ritat in ett gäng veckor där i sommar.

***

Mattias Johansson har tappat sin plats i AZ:s startelva. Emir Bajrami har nya skadeproblem (är det den opererade ryggen som spökar?) och Kim Källström är borta från marsmatchen. Det är en del andra som Hamrén kan styra bort i från.

Annons

***

MTG firar triumfer med OS och har över 1,5 miljon tittare fredag, lördag och söndag. Inte illa. Samtidigt förstår man att det sved att tappa hockey-VM när man läser följande i Dagens Media:

“TV3 har inte haft så här höga tittarsiffror sedan ishockey-VM 2011 då finalen mellan Sverige och Finland sågs av över 2 miljoner tittare.”

Dessutom visar det här att livesänd sport är vad som gäller och det är till glädje för alla förbund, ligor och klubbar som sitter på rättigheter som är attraktiva. Värre för tv-bolagen och sedermera tittarna som ska upp med stålarna.

***

Sjukt laddad inför släppet av “House of Cards” säsong 2 på fredag. Kan inte minnas senast jag kände så. Inte sett en så välgjord och realistisk dokumentär sedan “Jägarna” fullkomligt blåste mig ur biostolen.

Annons

***

Att IOK varnar Norge för att man hade sorgbindel…jag saknar ord.

***

Gillade Volvo-reklamen men haussen kring Zlatans och Max Martins “nya nationalsång” fattar jag inte riktigt.

Publicerad 2014-02-10 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto