POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tyvärr har vi fel ibland, det är en del av journalistiken

Fått en del skit av MFF-fansen för en artikel i slutet av november med rubriken: “MFF kan glömma Rosenberg” och nu i dag när våra uppgifter pekade ut Per Harrysson som vd-aktuell och det istället blev Niklas Carlnén från LdB/FC Rosengård.

Ja, det är alltid trist att ha fel. Naturligtvis vill man ha alla rätt alltid, men ibland har man inte hundra rätt vilket inte med automatik betyder att allt var skit, fel och klickjagande. Utan att det finns en förklaring, och att nyhetsjakt handlar om pusslande.

Det är undantagsfall som man har hela storyn från A till Ö, ofta är det att man får olika delar från olika håll och bygger ihop något. Ibland publicerar man en aning för tidigt, ibland väntar man för länge men ingen vill ha fel.

I det första fallet så blev rubriken väl hård, det är ingen tvekan om det. För rubriken är för stark sett till innehållet i artikeln. Sedan är det naturligtvis så att saker och ting kan ändras under resans gång. Hur många gånger slutade inte Henrik Larsson i landslaget? När vi skrev hade vi sådana indikationer och gick på det.

Sedan följde vi upp utvecklingen och var tidigt ute med att det var Daniel Anderssons första önskan som sportchef att få hem Markus Rosenberg och att MFF även ville ha May Mahlangu samt följde det hela vägen till att “Rosi” var klar för MFF häromveckan. Visst, man kan gnälla på vår rubrik men så blir det ibland.

Journalistik är att skildra något som gäller efter de förutsättningar och den information man har vid ett givet tillfälle. Vi hade ingen anledning att misstro de uppgifter vi hade då men hade ju även med Rosenbergs egna citat om att han gärna ville avsluta karriären i MFF men att det var svårt att sia om läget sett till 18 månader kvar på kontraktet.

När det gäller Per Harrysson fick vi från pålitliga källor att han var en av kandidaterna till vd-jobbet och när vi ringde honom var han förtegen och ville inte kommentera vare sig om han var aktuell eller om han talat med MFF.

Alltså hade det varit fel att inte skriva grejen, sedan är det så att en mening i artikeln inte var hundra sett så här här i efterhand: “Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Per Harrysson ska ta över jobbet.” Borde stått att han är en kandidat.

Där skulle jag formulerat det annorlunda, men det är sådant som sker och all erfarenhet är nyttig. Så jag tar till mig av kritiken men vet också att vi jobbar stenhårt för att ha rätt, och inte sällan haft många bra nyheter om just Malmö FF.

Vi kommer att fortsätta att jaga nyheter och även om vi får kritik och får höra en del hånfulla skämt när vi nu haft ett par stolpskott så är det bara att inse att läsarna kommer till oss för att få nyheter och blir besvikna när det är fel.

I höstas lät vi ett oberoende undersökningsföretag mäta oss i jämförelse med andra sportsajter och det är ingen tvekan om att slutsatsen där var att fotbollskanalen.se både anses som mest seriös och mest trovärdig, vilket var roligt.

Publicerad 2014-02-11 kl 18:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto