POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Super-Mac hade inte skjutit hårdare än Zlatan

SUPERLIVE är tillbaka och drar i gång torsdag 19:00 i TV4-Sport och på fotbollskanalen.se och vi kör på till 23:00.

***

Alla Buster-freaks minns säkert “Super-Mac” Mahoney från den numera insomnade serietidningen. Där skotten från Yttre Hebriderna laddade “stora kanonen” som var ett kraftfullt skott som gärna tog målvakten med sig in i mål.

Zlatan Ibrahimovic 3-0 på Bayer Leverkusen var i samma klass och även om svensken inte anser att han har en svagare fot så var det extra imponerande att han drog dit sitt andra mål för kvällen med vänstern.

Zlatan stod därmed för mål nummer nio och tio i årets Champions League och då vilade han ändå den sista gruppspelsmatchen för Paris SG och hans makalösa målform i klubblaget håller i sig, och det lyfte det franska laget.

Inte helt oväntat att man klarade av Leverkusen och kontrollerat kunde spela av matchen med säkra 4-0 med sig hem till Paris. Returen blir naturligtvis ingen match och det gör att Laurent Blanc kan vila manskapet eftersom man även har ligaspel och en väntande Ligacupfinal under våren och det gäller att hålla alla i gång.

***

Vad gör Putin med den ryska hockeytränaren? Går han Saddam på hela gänget?

***

Skakande scener från Kiev där vi var för 18 månader sedan. Svårt att greppa hur ett land bara kan falla samman så i kravaller och oroligheter men det är klart att de ekonomiska skillnaderna som märker landet och det förtryck och den kamp som pågår om makten gör att det går snabbt utför.

Bara tanken på att Uefa först ansåg att man kunde spela Europa League-fotboll i landet i morgon visar hur svårt idrottsorganisationer har när det gäller att vara trovärdiga och realistiska.

***

Förstår inte att Uefa och Fifa inte kör som de svenska domarna gör i allsvenskan och låter domare träffa pressen. Tänk bara vad som hade vunnits av om Jonas Eriksson fick redogöra för hur han resonerade i samband med Manchester City-Barcelona. Nu framstår det som än mer oklart än vad det är, och det att Eriksson gjorde en bra match.

Bara löjligt och billigt att Pellegrini att attackera Eriksson och Sverige. Det är knappast så att Chile gjort större avtryck i fotbolls-världen än vad Sverige gjort och det är ingen som hindrar chilenaren från att träna en av världens rikaste klubbar. Att City fick stryk mot Barcelona var inte mycket att säga något om även om City gjorde en okej match.

Mittbacken Martin Demichelis missbedömde läget efter en snabb spelvändning och en fri Lionel Messi revs ner. Om det är så att förseelsen fortsätter in i straffområdet går att diskutera men det går inte att hänga en domare för det. I grunden är det solklart rött kort och det är definitivt möjligt att blåsa straff och därför går det inte att hänga Eriksson, utan möjligen Demichelis.

En miss gjorde det svenska domarteamet och det var när man blåste av Cesc Fabregas för offside när han låg bakom 2-0 som alltså inte blev godkänt. Så om någon skulle vara irriterad på den svenska domaren så borde det vara det katalanska laget som hade rätt till det, men bäst är att ligga lågt.

***

Undrar vad May Mahlangu gett efter på? Har han skrivit ett kort kontrakt med låg ersättning eller ett långt kontrakt med hög ersättning? För inte har IFK Göteborg gått med på det korta kontrakt med hög lön som sydafrikanen krävde av Malmö FF? Snacket om att han ratade Skåne-klubben för att han inte gillade Åge Hareide kan man ta lätt på…varför skulle han annars träffa klubben och lägga fram sina lönekrav?

Publicerad 2014-02-19 kl 17:19

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto